Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Tekvicová a hromničná polievka

Neviete si predstaviť deň bez polievky? Pripravili sme pre vás dva recepty na chutné a zdravé polievky, ktorých príprava je rýchla a nenáročná. Inšpirujte sa receptami na tekvicovú a hromničnú polievku!

Zdravé recepty: Polievky na každý deň
19. MAR 2013

Tieto zdravé recepty nám poskytla Henrieta Peškovičová, ktorej hobby sa stalo zdravé varenie a pečenie. Dovolila nám ich zverejniť, pretože s takouto zdravou a chutnou vecou sa jednoducho treba podeliť.

Recept č.1:Tekvicová polievka

polievka tekvicova

Suroviny:

Tekvica

Fenikel

Karfiol

Cesnak

Muškátový kvet

Soľ, čierne korenie

Olivový olej

Ľanové semiačka

Postup:

Tekvicu pokrájame na kocky a ľahúčko prehrejeme na olivovom oleji. Pridáme za hrsť nakrajaného feniklu, 5 hlavičiek karfiolu, ktorý by nemal prebiť chuť tekvice, 4 stručiky cesnaku. Zalejeme vodou s muškatovým kvetom, soľou a čiernym korením. Povaríme, pridáme rozmixovaný muškátový kvet a podávame s deň namočeným ľanovým semiačkom a feniklovou vňaťou.

Recept č.2: Hromničná polievka

Autorka o recepte na hromničnú polievku povedala si toto: "Na jej pripravu použijeme všetko a veľa čoho doma máme. Lebo ako sa hovorí? Ak je na hromnice veľká zima, bude dobrá úroda".

hromnicna polievka

Suroviny:

Strukoviny: hrach, šošovica, fazuľky

Zelenina: mrkva, petržlen, stonkový zeler, jarná cibuľka, cesnak, kel, karfiol, brokolica

Tymián, rozmarín, muškátový olej, šafrán

Soľ, čierne korenie

Krúpy

Olivový olej

Maslo

Postup:

Všetku zeleninu pokrájame na drobno. Osmáhneme na oleji, pridáme namočenú zmes strukovín. Karfiol, brokolicu a kel tesne pred dovarením. Bylinky a bobkový list zviažeme a hodíme do polievky.Zalejeme vodou a varime pomaly, úplne pomaly asi pol hodinu. Potom tú časť, ktorú pôjdeme zjesť pomixujeme, pridáme šafran a maslo a namixovanú hustú zmes vylejeme do taniera.

Poznámka:

Dnes už kúpite v obchodoch namixované strukoviny v jednom balení. Na margo zeleniny, použite takú, akú máte doma. Nemúsite do tejto polievky dať všetku zeleninu tak, ako uvádzame.


Autor článku

Henrieta

Henrieta Peškovičová

Jedlo pripravujem z toho, čo príroda ponúka. Založila som projekt Food and Figure R-evolution, kde majú miesto tí, ktorí chcú prejsť na zdravší životný štýl. Nie som lekár, nie som vedec, som len človek, ktorý si váži to, čo na Zemi dostal k tomu, aby mohol žiť." Jej ďalšie recepty nájdete aj na:

https://www.facebook.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tekvicová a hromničná polievka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.