Krémová hokaido polievka so zázvorom
Hokaido je veľmi chutná a zdravá tekvica, ktorá sa pripravuje aj so šupkou.
Čo budeme potrebovať:
- 1 tekvica hokaido
- zázvor (veľkosť ½ palca)
- 2 PL olivového oleja
- štipka čili (ak máte radi pálivé)
- soľ a čierne korenie
- 1 ČL koriandra
- sójová smotana
Postup:
Tekvicu hokaido ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme na plech. Polejeme olivovým olejom, pridáme zázvor nakrájaný na kocky, posolíme, pokoreníme, pridáme čili a koriander. Pečieme domäkka na miernom ohni cca 15 minút. Po upečení dáme tekvicu do hrnca, pridáme vodu tak, aby bola tekvica ponorená. Chvíľu povaríme a nakoniec zmixujeme. Ak treba dosolíme a pridáme sójovú smotanu na zjemnenie.
Zdroj: zhravo.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Odľahčiť stravu a urobiť si bezmäsité dni pravidelne je určite dobrý nápad.
Fazuľa je ďalším zdrojom rastlinných bielkovín, je sýta a veľmi výživná. Obsah proteínov je od 21 – 24 %, čím je porovnateľný s potravinami živočíšneho pôvodu.
Potrebujete rýchly recept, ktorý je nielen chutný, ale aj na niekoľko hodín zasýti a chutí aj malým deťom?