Cuketová polievka so špenátom
Zaujímavá a chutná kombinácia. Vyskúšate ju?
Čo budeme potrebovať na 2 veľké taniere:
- 1/2 červenej cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 veľkú cukinu
- 1 veľký batat
- 1 veľká hrsť špenátu
- 1 PL kokosového oleja
- 2 šálky zeleninového vývaru/vody
- pre vegánov: 2 PL kokosového mlieka
- pre nevegánov: 2 PL gréckeho jogurtu (kyslastá chuť výborne sedí k tejto kombinácii zeleniny)
Postup:
Na oleji si opražíme najemno nasekanú cibuľku a pridáme pretlačený cesnak. Cuketu a batat si nakrájame na malé kocky a pridáme do hrnca, kde ich trošku opečieme. Pridáme zeleninový vývar alebo vodu, ak nemáme vývar, soľ a čierne korenie a povaríme domäkka. Nakoniec pridáme špenát a odstavíme z ohňa. Ručným mixérom zmixujeme dohladka a podávame.
Zdroj: zhravo.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Krémová hokaido polievka so zázvorom
Hokaido je veľmi chutná a zdravá tekvica, ktorá sa pripravuje aj so šupkou.
Odľahčiť stravu a urobiť si bezmäsité dni pravidelne je určite dobrý nápad.
Fazuľa je ďalším zdrojom rastlinných bielkovín, je sýta a veľmi výživná. Obsah proteínov je od 21 – 24 %, čím je porovnateľný s potravinami živočíšneho pôvodu.