Recept pre 2 – 3 osoby
Potrebujeme:
- 130 g ryžových vločiek (poprípade kokosových, pohánkových, guinoových…)
- 500 ml kokosového alebo iného obľúbeného mlieka (zväčša zriedime 2/3 mlieka a 1/3 vody)
- banán
- med alebo sirup pre tých, ktorí to máte radi sladké
- kakao a chia semiačka na ozdobu
Postup:
V malom hrnci, alebo na panvici necháme zovrieť mlieko, do ktorého vmiešame vločky. V prípade našich ryžových vločiek, v kombinácii s quinoovými vločkami, kašu varíme 10 minút a potom ju necháme ešte 5 minút oddýchnuť pod pokrievkou. Kokosové sú hotové už o 5 minút. Vmiešame na tenšie kolieska nakrájaný banán a servírujeme posypané kakaom a chia semiačkami, prípadne kašu dosladíme medom, aj keď vďaka banánu to ani nie je potrebné. Niekedy pre zmenu kašu doplníme restovanými vlašskými orechmi alebo mandľami.
Ak by sa vám kaša zdala príliš hustá, pokojne aj počas varenia prilievajte mlieko. Vločky sa niekedy líšia aj podľa kvality a niekedy absorbujú viac, niekedy zasa menej tekutiny.
Zdroj: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
5 zdravých receptov s ovsenými vločkami
Zbiehajú sa vám slinky na banánové ovsené koláčiky alebo by ste radšej vyskúšali ovsené vločky v kombinácii s bryndzou?
Neobsahuje lepok, teda ho môžu jesť aj celiatici a diabetikom tiež neublíži.
Chia puding z troch ingrediencií
Kto by nemal rád sladké? Nikoho takého nepoznám. No nie každému sa chce púšťať do dlhej prípravy chutného a zdravého dezertu.