Potrebujeme:
- papierové košíčky
- 250 g kvalitnej čokolády (70 % a viac)
- lyžičku kokosového oleja
Na náplň:
- 1 šálku vlašských orechov,
- štvrť masla (zo 125 gramového)
- 3- 5 lyžíc trstinového cukru, príp. cukru z kokosových kvetov
Postup:
Čokoládu rozpustíme nad parou a pridáme lyžičku kokosového oleja. Do košíčkov dáme lyžičku čokolády a dáme aj na steny košíčkov. Uložíme ich na chvíľku do chladničky. Zatiaľ si nasekáme orechy (ja som použila mixér na sekanie) a zmiešame rozpustené maslo, cukor a orechy. Sladíme podľa čokolády. Ak máme čokoládu sladšiu, môžme dať cukru menej, ak menej sladšiu, tak viac. Ak máme v košíčkoch čokoládu stuhnutú, plníme ich orechovou plnkou a zalejeme zvyšnou čokoládou.
Tip na záver:
Plnku si môžeme pripraviť nielen z orechov, ale aj z arašidového masla zmiešaného s medom, alebo z avokáda, kakaa a medu. Ja som ich plnila rôznymi náplňami.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Dedo Mráz pravdepodobne nemá intoleranciu na múku alebo na cukor, ale snažili sme sa pripraviť niečo výnimočné a zdravé, aby sa u nás podľa možností zastavil aj počas roka.
Roládka zo sušeného ovocia, orieškov a čokolády
Sušené ovocie a horká čokoláda k zime patria.
Mandľové lupienky od tety Ruženky
Mandľové lupienky sú skvelou pochúťkou a obľúbi si ich každý. Je to vlastne bielkové pečivo s pridaním cukru a orieškov alebo mandlí.