Špaldová bábovka s medom a lieskovcami
Túto bábovku dokážu upiecť aj začiatočníci.
Potrebujeme:
- 220 g hladkej špaldovej múky
- 220 g medu
- 100 ml oleja
- 4 vajcia
- 0,5 dl vlažnej vody
- 100 g nahrubo mletých lieskových orieškov
- 2 PL kakaa
- 1 prášok do pečiva
- kto má rád, môže pridať za hrsť sušených hrozienok alebo brusníc
Postup:
Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuha. Žĺtka dobre vymiešame s medom. Až tak, aby mám vznikla pena a bábovka tak bola ešte viac nadýchaná. Do žĺtkovej zmesi ďalej vmiešame 100 ml oleja, 0,5 dcl vlažnej vody a nahrubo nasekané lieskovce. Na záver opatrne drevenou vareškou primiešavame vyšľahaný sneh a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Kto má rád, môže do cesta pridať za hrsť sušených hrozienok alebo brusníc
Teraz cesto premiestnime do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do poslednej približne tretiny vmiešame 2 PL kakaa a vylejeme do formy.
Bábovku pečieme pri 190 stupňoch na približne 25 až 30 minút.
Zdroj: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Desiatový koláčik bez lepku a mliečnej bielkoviny
Zdravá a chutná náhrada sladkostí nielen pre deti.
Koláč zo špaldovej múky, s mandľami a slivkami.
Pudingové rezy preto, lebo tento koláč zvykneme robiť na veľký plech a krájame ho na kúsky.