Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Špaldová bábovka s medom a lieskovcami

Túto bábovku dokážu upiecť aj začiatočníci. 

Špaldová bábovka s medom a lieskovcami
21. SEP 2016

Potrebujeme:

  • 220 g hladkej špaldovej múky
  • 220 g medu
  • 100 ml oleja
  • 4 vajcia
  • 0,5 dl vlažnej vody
  • 100 g nahrubo mletých lieskových orieškov
  • 2 PL kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • kto má rád, môže pridať za hrsť sušených hrozienok alebo brusníc

Postup: 

Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuha. Žĺtka dobre vymiešame s medom. Až tak, aby mám vznikla pena a bábovka tak bola ešte viac nadýchaná. Do žĺtkovej zmesi ďalej vmiešame 100 ml oleja, 0,5 dcl vlažnej vody a nahrubo nasekané lieskovce. Na záver opatrne drevenou vareškou primiešavame vyšľahaný sneh a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Kto má rád, môže do cesta pridať za hrsť sušených hrozienok alebo brusníc

Teraz cesto premiestnime do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.  Do poslednej približne tretiny vmiešame 2 PL kakaa a vylejeme do formy.

Bábovku pečieme pri 190 stupňoch na približne 25 až 30 minút.

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Desiatový koláčik bez lepku a mliečnej bielkovinyDesiatový koláčik bez lepku a mliečnej bielkoviny

Zdravá a chutná náhrada sladkostí nielen pre deti. 

 

Slivkový pájSlivkový páj

Koláč zo špaldovej múky, s mandľami a slivkami.

 

Špaldové pudingové rezyŠpaldové pudingové rezy

Pudingové rezy preto, lebo tento koláč zvykneme robiť na veľký plech a krájame ho na kúsky. 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špaldová bábovka s medom a lieskovcami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.