Pavlova torta
Čo si tak spraviť slávnu a mega jednoduchú pochúťku?
Suroviny:
- 4 bielka
- 120 g trstinového cukru
- 3 lyžice nemletého maku (plus niečo do šľahačky, ak chcete)
Postup:
Do vyšľahaných bielok som pridala nepomletý mak a do šľahačky tiež – množstvo podľa chuti. Bielkovú zmes dáme na plech s papierom na pečenie, vytvoríme tvar, aký potrebujeme. Najčastejšie robievam kruh alebo ovál. Pečieme asi 80 minút pri teplote 120 stupňov Celzia.
Zdobila som kyslastou marakujou, černicami a granátovým jablkom. Samozrejme, že tento dezert je najlepšie robiť v sezóne ovocia. Ak neviete vydržať, skvelá je aj s mangom, ktoré občas kúpim aj v tomto čase, prípadne s domácimi zaváranými černicami. Ak potrebujete minúť ovocie z mrazničky, stačí to pomixovať s troškou javorového sirupu a pridať lyžicu chia semienok a máte skvelý preliv Pavlovky.
Zdroj: zdravepecenie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Kustovnica čínska je ker, ktorý pochádza z Číny.
Zdravé muffiny plné šťavnatých čučoriedok.
Zdravý kakaový koláč s kyslým mliekom
Jednoduchý a zdravý kakaový koláč s kyslým mliekom a ovsenými vločkami bez pridaného tuku.
Diskusia k článku - Pavlova torta
Nový príspevok
skus japonske noze z damaskovej ocele dellinger - u mne to s nim ide lahko s masom aj s tortou a bez spiny
Túto tortu mám najradšej. Milujem keď sa sneh rozplýva na jazyku a jemné bobuľky granátového jablka robia krásny kontrast k tej sladkej chuti plátov. Jediné čo ma mrzí je to, že sa pri krájaní rozpadá a nevyzerá to potom na tanieri dobre - neviete mi dať tip ako to rozumne krájať alebo čo na to použiť ? Zatiaľ som používala keramické nože