Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Pavlova torta

Čo si tak spraviť slávnu a mega jednoduchú pochúťku?

Pavlova
2. MAR 2017

Suroviny: 

  • 4 bielka
  • 120 g trstinového cukru
  • 3 lyžice nemletého maku (plus niečo do šľahačky, ak chcete)

Postup: 

Do vyšľahaných bielok som pridala nepomletý mak a do šľahačky tiež – množstvo podľa chuti.  Bielkovú zmes dáme na plech s papierom na pečenie, vytvoríme tvar, aký potrebujeme. Najčastejšie robievam kruh alebo ovál. Pečieme asi 80 minút pri teplote 120 stupňov Celzia. 

Zdobila som kyslastou marakujou, černicami a granátovým jablkom. Samozrejme, že tento dezert je najlepšie robiť v sezóne ovocia. Ak neviete vydržať, skvelá je aj s mangom, ktoré občas kúpim aj v tomto čase, prípadne s domácimi zaváranými černicami. Ak potrebujete minúť ovocie z mrazničky, stačí to pomixovať s troškou javorového sirupu a pridať lyžicu chia semienok a máte skvelý preliv Pavlovky.

Zdroj: zdravepecenie.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Kokosové guľky obalené v gojiKokosové guľky obalené v goji

Kustovnica čínska je ker, ktorý pochádza z Číny. 

 

ČUČORIEDKOVÉ muffinyČučoriedkové muffiny

Zdravé muffiny plné šťavnatých čučoriedok. 

 

Zdravý kakaový koláč s kyslým mliekomZdravý kakaový koláč s kyslým mliekom

Jednoduchý a zdravý kakaový koláč s kyslým mliekom a ovsenými vločkami bez pridaného tuku. 


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (2)

Diskusia k článku - Pavlova torta

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

tanya
tanya
 4.6.2019 8:02

skus japonske noze z damaskovej ocele dellinger - u mne to s nim ide lahko s masom aj s tortou a bez spiny

 
matejcikova.eva@post.sk
matejcikova.eva
 3.6.2019 15:13

Túto tortu mám najradšej. Milujem keď sa sneh rozplýva na jazyku a jemné bobuľky granátového jablka robia krásny kontrast k tej sladkej chuti plátov. Jediné čo ma mrzí je to, že sa pri krájaní rozpadá a nevyzerá to potom na tanieri dobre - neviete mi dať tip ako to rozumne krájať alebo čo na to použiť ? Zatiaľ som používala keramické nože