Netradičné kakaové koláčiky
Ľahké, chutné a plné kakaa. Presne také sú tieto koláčiky.
Suroviny na 18 ks:
- 1 a ½ hrnčeka uvarenej tmavej fazule
- 2 lyžice vody
- 2 lyžice arašidového masla (príp. iného, ak nemáme),
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžičku vanilky
- 4 kopcovité lyžice čokoládových kúskov (kúpite v bio obchode, príp. si nakrájate kvalitnú horkú čokoládu)
- 4 kopcovité lyžice kakaa
- 3 lyžice celozrnnej múky
- ½ hrnčeka hnedého cukru, alebo cukru z kokosových kvetov
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky škorice
Postup:
Keďže varenie fazule je zdĺhavejšie, uvarím vždy celý balík fazule a dám ju do mrazničky. Keď potrebujem, mám ju vždy po ruke, pripravenú na varenie. Uvarenú fazuľu spolu s vodou, arašidovým maslom, olivovým olejom a vanilkou dáme do mixéra a rozmixujeme na jemnú hmotu. V miske si zmiešame suché ingrediencie: kakao, múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a škoricu. Dobre premiešame. Suchú zmes spojíme s fazuľovou zmesou a poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Na záver primiešame čokoládové kúsky. Tvarujeme guličky, ktoré dávame na plech vystlaný papierom na pečenie. Guličky stlačíme a vytvarujeme sušienky. Na vrch každej ešte môžeme pridať čokoládové kúsky. Dáme do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Pečieme cca 12 minút.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: