Suroviny na jeden veľký plech (42×34 cm):
- 650 g najemno nastrúhanej mrkvy
- 180 g trstinového cukru
- 450 g najemno pomletých mandlí (resp. mandľovej múky)
- nastrúhaná kôra z jedného pomaranča
- šťava z jedného pomaranča
- 10 vajec
- 1 prášok do pečiva (bez lepku)
- trochu rumu
- štipka soli
Postup:
Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh. Mandle zomeľte na kávovom mlynčeku (ak nepoužijete mandľovú múku). Žĺtky s cukrom šľahajte do peny, pridajte šťavu z pomaranča a aj strúhanú kôru. Pridajte aj rum a zmes premiešajte spolu s mandľami, do ktorých ste pridali prášok do pečiva. Na záver vmiešajte postupne strúhanú mrkvu a vyšľahaný bielkový sneh. Pripravenú hmotu rozotrite na plechu s papierom na pečenie a pečte pri 170 °C cca 35-40 minút.
Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Obrátený tvarohovo-čerešňový koláč
Ríbezlovo-tvarohový koláč s rebarborou
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)