Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Bezlepkové orechové keksy s kurakkanovou múkou

Tieto sušienky sú neobyčajné v tom, že obsahujú kurakkanovú múku. Je to prirodzene bezlepková  potravina a má podstatný nutričný význam hlavne pre pôvodné chudobné oblasti. 

Bezlepkové orechové keksy s kurakkanovou múkou
29. MAR 2016

SUROVINY

  • 120 g strúhaného kokosu
  • 100 g instantných pšenových vločiek
  • 50 g kurakkanovej múky (gaštanovej, kokosovej)
  • 70 g pomletých  lieskovcov
  • 50 g pekanových orechov najemno nasekaných (môžete nahradiť lieskovcami)
  • 170 g masla 
  • 2 vajíčka
  • 1 PL palmového cukru
  • 2 PL medu
  • štvrť malej lyžičky sódy bikarbóny
  • štvrť malej lyžičky mletej škorice

POSTUP

Maslo roztopíme a vsypeme doň strúhaný kokos a postupne všetky sypké ingrediencie, orechy, sodu, škoricu, med, premiešavame  a nakoniec pridáme 2 vajíčka. Vytvoríme hustú, lepivú hmotu, z ktorej vytvarujeme placky hrubé asi 1 cm a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 13 minút v teplovzdušnej rúre  pri teplote 170 stupňov Celzia. Správne upečené keksy budú karamelovo hnedé. Po vychladnutí ich uložte do plechovej krabice vystlanej jemným papierom. Z tejto dávky pripravíte cca 35 – 40 keksov.

Pokiaľ vám lepok nevadí, kurakkanovú múku môžete nahradiť celozrnnou múkou.

Zdroj receptu: horecka.sk

zdravedesiate

 

 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

muffinyMafiny z quinoy plnené čokoládou

Quinoa a čokoláda? Áno, aj táto kombinácia je možná a vzniká z nej chutný a výživný koláčik. 

 

Jednoduché mandľové koláčiky /biscotti/ – bez lepkuJednoduché mandľové koláčiky bez lepku

Tento recept som si požičala z talianskej ,,pasticcerie“, ale trochu som ho upravila.

 

 

Poctivý tvarohový koláč s medom a jablkamiPoctivý tvarohový koláč s medom a jablkami

Jabĺčka v kombinácii s medom, mandľami, hrozienkami a kvalitným tvarohom chutia výnimočne. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bezlepkové orechové keksy s kurakkanovou múkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.