Ovocný raw koláčik
Na prípravu korpusu potrebujete sušené ovocie, na plnku zasa kokos, banány a bobuľové ovocie.
Čo budeme potrebovať?
Korpus:
- 1 šálka sušeného ovocia (figy, slivky, datle, hrozienka)
- 1 šálka orechov (mandle, vlašské, lieskovce)
- ½ šálky kokosu
- trošku javorového alebo agávového sirupu
- 4 lyžice kakaa
Kokosová plnka:
- ½ šálky kokosu (môžete pridať aj viac, aby ste mali rovnomernú vrstvu)
- 5 lyžíc kokosového oleja
- trochu javorového, alebo agávového sirupu
Ovocná plnka:
- 3 banány
- bobuľové ovocie (čučoriedky, maliny, jahody)
- niekoľko kúskov drobného ovocia na ozdobu
Ako budeme postupovať?
Korpus pripravíme nasledovne: oriešky pomelieme, pridáme rozsekané sušené ovocie, kakao, prípadne kokos a agávový sirup. Ak by ste mali dojem, že vám cesto nebude držať pohromade, môžete pridať malé množstvo vody. Nachystáme si malý plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie, premiestnime doň cesto a prstami ho dobre pritlačíme a dáme ho na 10-15 minút do chladničky.
Banány ošúpeme, nakrájame na kocky a necháme ich zmraziť. Zatiaľ si pripravíme kokosovú plnku. Kokos zmiešame s roztopeným kokosovým olejom a dosladíme agávovým sirupom. Hmota bude mierne sypká, ale to nám nebude prekážať. Ak sa vám bude zdať veľmi sypká, pridajte kokosový olej alebo sirup.
Plech vytiahneme z chladničky. Na korpus nanesieme kokosovú plnku a znova ju dobre pritlačíme, aby nám spolu s cestom držala pokope. Koláčik necháme odpočívať v mrazničke. Rozmixujeme si bobuľové ovocie. Ja som použila maliny. Vytiahneme banány a vmixujeme ich do drobného ovocia. Ak budete mať potrebu, môžete si plnku dosladiť.
Ovocnú plnku nalejeme na koláč a znova ho dáme do mrazničky, alebo do chladničky, pokiaľ sa nebude dať krájať. V tejto časti sa ešte môžeme rozhodnúť, či pridať horkú čokoládu, alebo nie. Nezabúdame, že musí mať viac ako 80 % kakaa, aby bola pre naše telo skutočne prínosom. Ja som ju roztopila a pokvapkala ňou vrch koláčika. Dozdobíme zvyšným ovocím.