8. FEB 2015

Kuracie rizoto s hubami, kurkumou a kokosom

Netradičné, ale veľmi chutné spojenie húb, kurkumy a kokosu poteší chuťové poháriky. 

Suroviny: 

  • malá cibuľka
  • strúčik cesnaku
  • kokosový olej
  • hríby
  • kuracie prsia
  • soľ, korenie
  • 1 ČL strúhaného kokosu
  • 320 g surovej ryže
  • 1 dl suchého bieleho vína
  • 1 l vývaru (alebo kocka bujónu)
  • muškátový oriešok
  • kurkuma
  • 1 dl kokosového mlieka

Postup: 

Malú cibuľku nakrájame nadrobno a opečeieme na kokosovom oleji, pridáme strúčik cesnaku, nakrájané hríby a nakrájané kuracie prsa, osolíme, okoreníme, pridáme čajovú lyžičku strúhaného kokosu a všetko spolu dusíme. Pridáme 320 g surovej ryže. Keď je ryža trochu opečená, prilejeme deci suchého bieleho vína a za občasného miešania necháme odpariť. Potom zalejeme litrom vývaru. Ak nemáme, tak pridáme kocku bujónu, muškátový oriešok, kurkumu a 20 minút dusíme pod pokrievkou. Keď je rizoto hotové a voda odparená, vypneme a zalejeme asi 1 dcl kokosového mlieka. Premiešame a necháme ešte pod pokrievkou spojiť chute. 

Odporúčame prečítať: Kuskusové rizoto s proteínmi

Zdroj receptu: https://www.facebook.com/1489891241224515/photos/pb.1489891241224515.-2207520000.1421928178./1572535506293421/?type=3&theater


Autor článku

viktor

Viktor Vincze

Som tréner kulturistiky, fitness a silového trojboja. Celoživotný športovec a momentálne už aj pretekár v kategórii Men's Physique a v budúcnosti aj v kulturistike. K svojim klientom pristupujem komplexne. Okrem tréningov im radím aj v oblasti výživy a doplnkov, rovnako ako aj pri formovaní postavy a prípravy na súťaže.

https://www.facebook.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kuracie rizoto s hubami, kurkumou a kokosom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.