3. APR 2016

Bochníky z ražnej a konopnej múky s avokádom

Tieto mini chlebíky z ražnej múky majú veľmi zdravý nádych.

Potrebujeme

  • 550 g ražnej celozrnnej múky v bio kvalite
  • 50 g konopnej múky
  • 50 g bio kvasníc
  • cca 2 dcl vody
  • 1 malá lyžička himalájskej soli
  • 100 g zrelého avokáda 
  • koriander, rasca, horčica, kumín  podrvený v mažiari (1 polievková lyžica nie kopcom)
  • sezamové semienka

Príprava

Všetky múky dáme do misy, urobíme jamku, dáme do nej rozdrobené droždie, vlažnú vodu, štipku trstinového cukru /nemusíme/ a urobíme kvások. Necháme vykysnúť cca 15 až 20 minút v teple pod utierkou. Pripravenú zmes vymiesime v kuchynskom robote pri nízkych otáčkach a pred tým pridáme avokádo, a koreniny, vodu,  a soľ. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste hodinu a pol až dve. Na pomúčenej doske vytvarujeme bochníky s priemerom cca 8 až 10 cm.Povrch potierame vodou (občas potierame aj hustým čiernym pivom) a posypeme sezamom. Necháme odpočívať 20 minút. Na plech dáme papier na pečenie ešte pred ukladaním bochníčkov. Pečieme pri 180 stupňoch cca 45 minút. Upečené sa vám budú zdať príliš tvrdé, ale po pár hodinách zmäknú. Po vychladnutí zabalíme do ľanovej utierky a ideálne do chladnejšej komory či špajze.

Zdroj: horecka.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Slaný koláč /nákyp/ s pohánkovou, cícerovou múkou a ružičkovým kelomSlaný koláč s pohánkovou, cícerovou múkou a ružičkovým kelom

Tento narýchlo vymyslený, bezlepkový koláč je v konečnom dôsledku veľmi užitočný. 

 

 

Grécka musaka na vegetariánsky spôsobGrécka musaka na vegetariánsky spôsob

Chutné jedlo bez mäsa poteší nielen vegetariánov. 

 

 

Jednoduché mandľové koláčiky /biscotti/ – bez lepkuJednoduché mandľové koláčiky bez lepku

Tento recept som si požičala z talianskej ,,pasticcerie“, ale trochu som ho upravila.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bochníky z ražnej a konopnej múky s avokádom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.