28. MAR 2016

Slaný koláč s pohánkovou, cícerovou múkou a ružičkovým kelom

Tento narýchlo vymyslený, bezlepkový koláč je v konečnom dôsledku veľmi užitočný. 

Potrebujeme

  • 300 g ricotty alebo kvalitného tvarohu
  • 150 g kozieho jogurtu alebo kvalitného kravského
  • 3 veľké lyžice pohánkovej krupice
  • 3 veľké lyžice cícerovej múky
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžička medvedieho cesnaku pesta v oleji  – ak nemáme, použijeme 2 strúčiky roztlačeného cesnaku
  • 15 hlavičiek ružičkového kelu (povareného vo vode cca 10 minút)
  • pol lyžičky kurkumy
  • pol lyžičky morskej soli
  • mleté korenie z mlynčeka
  • maslo alebo ghí /prepustené maslo/ na vymazanie keramickej formy
  • sezamové semienka na posypanie

Príprava 

Všetky ingrediencie zľahka vymiešame v miske a na záver vmiešame ružičkový kel vcelku. Zmes nalejeme do vymastenej keramickej formy, ja som použila 20 cm x 28 cm, do výšky asi 3 cm. Posypeme sezamovými semienkami. Pečieme cca 40 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia. Najlepší je teplý.

Zdroj receptu: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Grécka musaka na vegetariánsky spôsobGrécka musaka na vegetariánsky spôsob

Chutné jedlo bez mäsa poteší nielen vegetariánov. 

 

 

Cviklová nátierka s píniovými orechmiCviklová nátierka

V poslednej dobe veľa experimentujem s cviklou.

 

 

Vegánska cícerová panvičkaVegánska cícerová panvička

Nepoznám nikoho, kto by nemal rád cícer. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Slaný koláč s pohánkovou, cícerovou múkou a ružičkovým kelom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.