Voňavý jablkovo-škoricový chia raw puding
Výborný a voňavý puding, ktorý je navyše raw.
Čas prípravy: 15 min
Suroviny (2 porcie):
- ¾ hrnčeka kokosového mlieka
- ⅓ hrnčeka vlašských orechov
- 2 PL chia semienok
- 1 ČL ryžového sirupu
- 1 PL mletej škorice
- 3 ks sušených datlí
- 1 ks jablko + 1 ks jablko na ozdobenie
Postup:
V miske si zmiešame kokosové mlieko s chia semienkami a dáme nabok aspoň na 15 minút odpočívať. Zatiaľ v mixéri zmixujeme nakrájané jablko (na kocky), orechy, datle, sirup a škoricu. Nemixujeme úplne dohladka, ponecháme malé kúsky. Zmes primiešame k chia semienkam. Potom už len vrstvíme do misky, pohára alebo ak si chceme raw puding zobrať so sebou do práce alebo do školy, tak ho lyžicou vrstvíme do uzatvárateľného pohára. Striedame vrstvu pudingu a vrstvu nakrájaného jabĺčka. Môžeme, ale nemusíme, ho dať chladiť do chladničky.
Ďalšie recepty na chutné desiate nájdete v elektronickej kuchárke Zdravé desiate nielen pre deti.
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Celozrnné wafle s vlákninou a orechmi
Aj wafle môžu byť zdravé a hlavne chutné.
Ak zameníte ryžu za krúpy, budete spokojní.
Pšenový puding s jahodami (bezlepkový)
Pšeno je vhodná obilnina pre ľudí na bezlepkovej diéte.