Zemiakovo-karfiolové karí s hráškom
Broňa Horváthová
Ďalší z vegetariánskych receptov, ktoré nie sú náročné na prípravu a zahrejú počas chladných večerov. A ak zbožňujete karí, určite zemiakovo-karfiolové vyskúšajte.
22. NOV 2013
SUROVINY
(Na 2 porcie potrebujete):
- 1/2 hlávky karfiolu - ja som si karfiol už dopredu predvarila včera, keď som z neho pripravovala zeleninovú prílohu
- 6 menších zemiakov
- 1 bielu cibuľu (môžete nahradiť aj obyčajskou)
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 hrste hrášku
- 400 ml (veľkú šálku) zeleninového vývaru
- 200 ml kokosového mlieka
- olivový olej
- 2 ČL čili
- 3 ČL karí
- 2 ČL mletého koriandru
- 1 ČL mletého zázvoru
- soľ
POSTUP
Takže, cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme pomalilinky na olivovom oleji. Pridáme roztlačený cesnak, pomiešame. Prisypeme všetko korenie a vhodíme aj na kocky nakrájané zemiaky. Zalejeme vývarom a varíme cca. 20 minút, kým nezmäknú zemiaky. Prilejeme kokosové mlieko a na malé ružičky rozobratý predvarený karfiol a hrášok. Necháme prejsť varom, stíšime a podávame.
Zdroj: http://www.delisssima.com/2012/12/zemiakovo-karfiolove-kari-s-hraskom.html
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)