Zeleninové krupoto
Ak hľadáte alternatívu k rizotu, vyskúšajte tento výživný a chutný recept z jačmenných krúp, cukety, kalerábu a špargle.
Celkový čas prípravy: 30 minút
Porcie: 3
Suroviny:
- 200 g jačmenných krúp
- 250 g špargle
- 1 PL masla ghí
- 1 šalotka
- 3 stredne veľké mrkvy
- 1 petržlen
- 1 kaleráb
- 1 menšia cuketa
- soľ
- korenie
Postup:
Krúpy prepláchneme a uvaríme domäkka.
Zeleninu nakrájame na malé kúsky.
Na masle speníme šalotku, pridáme petržlen, kaleráb a mrkvu. Spolu restujeme 10 minút.
Pridáme nakrájanú špargľu a ďalej restujeme. Po piatich minútach pridáme ešte nakrájanú cuketu a restujeme tak, aby zelenina ostala al dente.
Zeleninovú zmes zmiešame s uvarenými krúpami. Osolíme a ochutíme čiernym korením.
Výživové hodnoty/1porcia: 1468 kJ, 392 kcal, 7 g tukov, 15 g bielkovín, 62 g sacharidov
Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.