Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Zeleninová quinoa zapekaná s kozím syrom

Quinoa je skvelou potravinou nielen vďaka jedinečnej chuti, ale aj obsahu zdraviu prospešných látok.

Zeleninová quinoa zapekaná s kozím syrom
12. JUL 2014

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

  • 2/3 hrnčeka obilniny quinoa
  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 1/2 batátu
  • 1 kokosové mlieko v plechovke
  • soľ
  • korenie
  • 8 plátkov kozieho syra
  • 1/2 ČL sušený cesnak
  • petržlenová vňať
  • 5 PL olivový olej
  • paradajky

Postup prípravy:

Quinou prepláchneme a zalejeme raz takým množstvom vody s kokosovým mliekom, ako sme mali v pohári. Stálym miešaním privedieme quinou do varu a stále miešame, kým sa voda s mliekom neodparí a quinoa nie je mäkká. Odstavíme a pustíme sa do zeleniny. Batáty si nakrájame na kocky a pečieme ako opekané zemiaky na olivovom oleji. To isté urobíme s cuketou aj s baklažánom. Zeleninu primiešame ku quinoi  a ochutíme soľou, korením, sušeným cesnakom a petržlenovou vňaťou. Pre intenzívnejšiu chuť môžete pridať aj 1/3 hrnčeka nastrúhaného parmezánu a zamiešať. Ja som ho tentokrát nedala. Naberieme si úhľadné kôpky quinoi na zapekaciu misku, alebo pekáč, na ňu uložíme kozí syr a zapekáme krátko v rúre na najvyššom stupni, kým syr "zozlátne". Podávame s čerstvými paradajkami alebo s listovým šalátom.



 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninová quinoa zapekaná s kozím syrom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.