Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Zeleninová polievka so špaldovým kernotom

Zeleninová polievka sa dá spraviť vždy. Obľúbila som si ju už ako malá a to som ani netušila, aké pozitíva má. Zeleninový vývar obsahuje dôležité minerálne látky, nezaťažuje telo soľami, ktoré obsahuje vývar z mäsa. Navyše, ak koreňovú zeleninu najskôr osmažíte na oleji, a potom prilejete vodu, získa krásnu farbu.

Zeleninová polievka so špaldovým kernotom
29. JUL 2013

Brokolica pomáha pri vylučovaní nadbytočnej tekutiny zadržiavanej tkanivom a pôsobí odľahčujúco na obehovú sústavu a srdce. Špalda je starý, nešľachtený druh pšenice. Je lepšie stráviteľná ako bežná pšenica. Je vynikajúca pri liečení niektorých alergií, pôsobí regeneračne na bunky a posilňuje obranyschopnosť organizmu. Má výbornú, jemne orieškovú chuť.

SUROVINY

Na 1 l vody:
Mrkva
Petržlen
Brokolica
Zeler
Cibuľa
Bobkový list
Olivový olej
Špaldové kernoto
Soľ


Zeleninu (okrem brokolice a cibule) nakrájame na ľubovolné kúsky. Na kvapke olivového oleja zeleninu chvíľku pražíme.
Potom prilejeme horúcu vodu, pridáme cibuľu, bobkový list, soľ. Pridáme špaldové kernoto a varíme asi 20-25 minút na miernom ohni. Asi 10 minút pred dovarením pridávam brokolicu, kôli tomu že je jemnejšia, a mohla by sa v polievke rozpadnúť. Hotová polievka plná farieb a chutí!


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninová polievka so špaldovým kernotom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.