Zdravé škoricové cereálie
Cereálie sú často plné cukru. O týchto to neplatí.
Ingrediencie:
- 1 hrnček mandľovej múky
- 1 PL mletých ľanových semiačok
- 3 PL vody
- 1 PL kokosového oleja
- 1-2 PL medu
- 1 ČL škorice
Postup:
V mise si spolu zmiešame mleté ľanové semiačka s vodou. Pridáme k nim mandľovú múku, škoricu, zmäknutý (nie roztopený) kokosový olej, med (sladidlo) a cesto poriadne premiešame. Plech si vystelieme papierom na pečenie a natrieme naň cesto. Cesto prikryjeme druhou vrstvou papiera na pečenie a valčekom ho vyvaľkáme na tenký pás. Čím tenšie cesto bude, tým chrumkavejšie cereálie získate. Vrchný papier na pečenie dáme následne z cesta dole a cereálie môžme posypat trstinovým cukrom zmiešaným so škoricou. Cereálie dáme piecť na 175 stupňov približne na 8 minút. Po 8 minútach ich vytiahneme a rozrežeme na malé kúsky. Nasledne dáme cereálie zapiecť na dalších 2-5 minút v závislosti od ich hrúbky a výkonnosti rúry. Počas pečenia cereálie často kontrolujte, aby sa nespálili. Hotové cereálie by mali byť svetlohnedej farby.
Ľudia, ktorí čítali tento článok, sa tiež zaujímajú o:
Lievance na raňajky
Lievance sú bez cukru a chutia úžasne.
Raňajky z ovsených vločiek
Použite ovsené vločky nápadito!
Pohánkovo-banánový chlebík
Je bez cukru, lepku i laktózy.