Zdravé rýchlovky: Brokolicové placky zapekané s bryndzou
Jana Šimkovičová
Zeleninové placky sú štíhle a fit jedlo či na obed alebo večeru. Neobsahujú žiadnu múku a ulahodíte nimi aj návšteve.
2. MÁJ 2017
Brokolicové placky máme v našej rodine veľmi často. Brokolica je obľúbená zelenina našich detí. Tento recept je inšpiráciou z knihy Zdravé rýchlovky. Jemne som ho upravila a keďže máme máj, dochutiť si ho môžete kontrastnou chuťou májovej bryndze. Ak nemáte brokolicu, pokojne použite karfiol alebo uvarenú koreňovú zeleninu.
Porcie: 10 ks
Čas prípravy: 30 minút
Suroviny:
- 250 g uvarenej brokolice
- 100 g nastrúhaného parmezánu alebo mozarelly
- 3 celé vajcia
- 1 strúčik pretlačeného cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- 1/2 opraženej cibule
Postup:
- Dáme si zohriať rúru.
- Brokolicu si rozdelíme na ružičky a uvaríme. Medzitým si opražíme cibuľku na oleji do zlatista.
- Uvarenú brokolicu scedíme do veľkej misky a popučíme. Pridáme cibuľku a všetky ostatné ingrediencie.
- Rukami tvoríme placky, ktoré ukladáme na papier na pečenie.
- Na vrch roztrieme bryndzu.
- Dáme ich do rúry a pečieme 25 minút. Na posledných 5 minút môžeme rúru prepnúť na gril, aby sa pekne pripiekli.
Zdroj receptu: Zdravé rýchlovky
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)