Zdravá domáca bábovka bez výčitiek
Milovníčky báboviek, dnes máte šťastný deň!
Čo budeme potrebovať na prípravu?
- 100 g špaldovej múky
- 200 g rozmixovaných ovsených vločiek
- 100 g strúhaného kokosu
- 3 PL kokosového oleja
- 3 vajcia
- 3 PL medu
- 1 biely jogurt
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 PL škorice
- ovocie (lesná zmes)
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1 horká čokoláda s vysokým podielom kakaa
Ako budeme postupovať?
Špaldovú múku a múku z ovsených vločiek zmiešame s kokosom, škoricou a sódou bikarbónou. Vznikne nám sypká zmes. Vajíčka vyšľaháme s medom a kokosovým olejom. Pridáme jogurt a nakoniec zmixujeme so sypkou zmesou. Ak máme zmes príliš hustú, prilievame do nej pomaly vlažnú vodu, až kým sa nebude dať vyliať do formy. Pečieme na 170 stupňov Celzia cca 50-60 minút vo vymastenej a vysypanej formy na bábovku. Keď bude bábovka upečená, necháme ju chvíľu vychladnúť vo forme a následne ju vyklopíme. Čokoládu si necháme roztopiť a natrieme ju na bábovku. Dozdobíme ovocím, ktoré si prevaríme v malom hrnci s vanilkovým extraktom. (Ak je pre vás ovocie veľmi kyslé, môžete si dať do hrnca aj trochu medu).