Zapekaná cuketa od Jerguša Baču
Výživné, zdravé a rýchle jedlo pre malých aj veľkých športovcov. Mäsožravci môžu do cibuľky a cesnaku pridať cca 200 g mletého bravčového mäsa, opražiť a podusiť ho.
Celkový čas prípravy: 30 min.
Porcie: 1
Suroviny
- 2 menšie cukety
- 1 plechovka sterilizovaných paradajok
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 g mozzarelly
- 150 g listového špenátu
- 100 g paradajkového pretlaku
- oregano
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
Cuketu narežeme pozdĺžne, aby vznikol vejár, a vložíme ju do vriacej osolenej vody na 8 – 10 minút.
Na panvici opražíme cibuľku, cesnak a pridáme paradajky a pretlak. Posolíme, okoreníme a pridáme oregano. Po chvíľke prdáme špenát, zľahka premiešame a zmes je hotová.
Sparené cukety rozložíme v zapekacej mise do vejára a plníme zmesou. Na vrch poukladáme nakrájané krúžky mozzarelly a zapekáme 10 – 15 minút pri teplote 180 °C.
Ďalšie zdravé recepty, ako aj inšpiratívne rozhovory s top slovenskými trénermi a hokejistami o zdraví, športe a zdravom stravovaní nájdete v knihe HOKEJOVÉ RÝCHLOVKY. Na skoro 300 stranách vás čakajú taktiež desiatky obľúbených a rýchlych fit receptov od 60 známych hokejových osobností.