Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Zapekaná cuketa od Jerguša Baču

Jerguš Bača

Výživné, zdravé a rýchle jedlo pre malých aj veľkých športovcov. Mäsožravci môžu do cibuľky a cesnaku pridať cca 200 g mletého bravčového mäsa, opražiť a podusiť ho.

Zapekaná cuketa od Jerguša Bača
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová, HOKEJOVÉ RÝCHLOVKY
8. SEP 2021

Celkový čas prípravy: 30 min.

Porcie: 1

Suroviny

  • 2 menšie cukety
  • 1 plechovka sterilizovaných paradajok
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g mozzarelly
  • 150 g listového špenátu
  • 100 g paradajkového pretlaku
  • oregano
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup

Cuketu narežeme pozdĺžne, aby vznikol vejár, a vložíme ju do vriacej osolenej vody na 8 – 10 minút.

Na panvici opražíme cibuľku, cesnak a pridáme paradajky a pretlak. Posolíme, okoreníme a pridáme oregano. Po chvíľke prdáme špenát, zľahka premiešame a zmes je hotová.

Sparené cukety rozložíme v zapekacej mise do vejára a plníme zmesou. Na vrch poukladáme nakrájané krúžky mozzarelly a zapekáme 10 – 15 minút pri teplote 180 °C.

Ďalšie zdravé recepty, ako aj inšpiratívne rozhovory s top slovenskými trénermi a hokejistami o zdraví, športe a zdravom stravovaní nájdete v knihe HOKEJOVÉ RÝCHLOVKY. Na skoro 300 stranách vás čakajú taktiež desiatky obľúbených a rýchlych fit receptov od 60 známych hokejových osobností.

Hokejové rýchlovky


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zapekaná cuketa od Jerguša Baču

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.