Zapoj sa s nami do BEŽECKEJ VÝZVY 2 spojenej s otužovaním!

Zapekaná cuketa od Jerguša Baču

Jerguš Bača

Výživné, zdravé a rýchle jedlo pre malých aj veľkých športovcov. Mäsožravci môžu do cibuľky a cesnaku pridať cca 200 g mletého bravčového mäsa, opražiť a podusiť ho.

Zapekaná cuketa od Jerguša Bača
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová, HOKEJOVÉ RÝCHLOVKY
8. SEP 2021

Celkový čas prípravy: 30 min.

Porcie: 1

Suroviny

  • 2 menšie cukety
  • 1 plechovka sterilizovaných paradajok
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g mozzarelly
  • 150 g listového špenátu
  • 100 g paradajkového pretlaku
  • oregano
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup

Cuketu narežeme pozdĺžne, aby vznikol vejár, a vložíme ju do vriacej osolenej vody na 8 – 10 minút.

Na panvici opražíme cibuľku, cesnak a pridáme paradajky a pretlak. Posolíme, okoreníme a pridáme oregano. Po chvíľke prdáme špenát, zľahka premiešame a zmes je hotová.

Sparené cukety rozložíme v zapekacej mise do vejára a plníme zmesou. Na vrch poukladáme nakrájané krúžky mozzarelly a zapekáme 10 – 15 minút pri teplote 180 °C.

Ďalšie zdravé recepty, ako aj inšpiratívne rozhovory s top slovenskými trénermi a hokejistami o zdraví, športe a zdravom stravovaní nájdete v knihe HOKEJOVÉ RÝCHLOVKY. Na skoro 300 stranách vás čakajú taktiež desiatky obľúbených a rýchlych fit receptov od 60 známych hokejových osobností.

Hokejové rýchlovky


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zapekaná cuketa od Jerguša Baču

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 3241
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.