Zapečené cestoviny s ricottou
Ak máte radi kombináciu cestovín a syra, tak tento jednoduchý a rýchly fit recept vás určite poteší.
Príprava: 15 minút
Tepelná úprava: 50 minút
Náročnosť: jednoduché
Počet porcií: 4
Nutričné informácie na 1 porciu:
574 kcal | 27,7 g bielkovín | 64,7 g g sacharidov | 23,2 g tukov
Ingrediencie
- 300 g ľubovoľných cícerových cestovín v suchom stave (možno nahradiť celozrnnými pšeničnými)
- 250 g mozzarelly
- 200 g ricotty
- 1 lyžica olivového oleja
- 400 g krájaných paradajok v plechovke
- 1× stredná žltá cibuľa (nakrájať najemno)
- 3 strúčiky cesnaku (nakrájať na plátky)
- 1 lyžička sušeného tymianu
- 1 lyžička sušeného rozmarínu
- čerstvá bazalka (na podávanie)
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy
1. Do hrnca napustite vodu, priveďte ju k varu, osoľte a cestoviny v nej uvarte podľa návodu na obale.
2. Na panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja. Pridajte najemno nakrájanú cibuľu a restujte cca 5 minút na strednom stupni.
3. Do panvice pridajte nakrájané strúčiky cesnaku a nechajte ich 2 minúty zatiahnuť.
4. Prilejte krájané paradajky, pridajte tymian a rozmarín, osoľte, okoreňte a nechajte 10 minút prevariť na miernom stupni.
5. Medzitým vyhrejte rúru na 180 °C, pripravte si misku na zapekanie s priemerom 25 cm a mozzarellu nakrájajte na väčšie kúsky.
6. Hotovú paradajkovou zmes zmiešajte s uvarenými cestovinami, ricottou a 1 nakrájanou mozzarellou.
7. Zmes s cestovinami preložte do zapekacej misy a obložte plátkami zvyšnej mozzarelly.
8. Misku vložte do rúry a zapekajte cca 20 minút pri teplote 180 °C.
9. Zapečené cestoviny ozdobte lístkami čerstvej bazalky a podávajte
Autor receptu: Tím Jeme zdravo
O kuchárke Jeme zdravo a úsporne
Zamotala sa vám zo súčasných cien potravín hlava? Máme pre vás riešenie – novú kuchárku Jeme zdravo a úsporne. Kuchárka obsahuje 85 receptov na zdravé polievky, hlavné jedlá, desiate aj dezerty z bežných surovín, ktoré vám pomôžu ušetriť nielen peniaze, ale aj čas strávený v kuchyni. Nájdete v nej aj nákupný zoznam surovín a tipy na optimálne skladovanie. Vegetariánske, vegánske a bezlepkové recepty sú prehľadne označené.
Viac informácií o kuchárke vrátane ukážky receptov nájdete na webových stránkach www.jemezdravo.eu. Nájdete tam aj mnoho ďalších receptov na každý deň od raňajok cez obedy až po zdravé maškrty.