Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Vegánske žemličky bez kysnutia

Tieto žemličky si pripravíte naozaj rýchlo. Do cesta môžete pre zmenu primiešať aj nepomletý mak. Ak chcete sladkú verziu, pridajte dve lyžičky kokosového cukru a brusnice. Je to jeden zo spôsobov, ako mať doma čerstvé pečivo.

Vegánske žemličky bez kysnutia
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová, ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2
2. SEP 2021

Celkový čas prípravy: 30 min.

Porcie: 6

Suroviny

  • 200 g špaldovej múky
  • 100 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1 ČL himalájskej soli
  • 3 ČL olivového oleja
  • 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
  • 200 – 210 ml vody

Postup

Suroviny zmiešame. Z vymiešaného cesta navlhčeným rukami vytvarujeme žemličky. Vodu pridávame postupne, cesto má byť stredne husté.

Žemličky pokropíme vodou a posypeme obľúbeným posypom, napríklad zmesou maku, sezamu a vločiek. Pečieme ich len tak, voľne na papieri na pečenie, alebo v plechu na muffiny. Vtedy potrieme formu olejom.

Pečieme asi 20 – 25 min. pri teplote 200 °C.

Tip: Ak vás zaujal tento recept, skúste aj Bezlepkové gallete so slivkami a makom

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.

Banner_Zdrave rychlovky 2_800x312


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Vegánske žemličky bez kysnutia

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.