Vegánske žemličky bez kysnutia
Tieto žemličky si pripravíte naozaj rýchlo. Do cesta môžete pre zmenu primiešať aj nepomletý mak. Ak chcete sladkú verziu, pridajte dve lyžičky kokosového cukru a brusnice. Je to jeden zo spôsobov, ako mať doma čerstvé pečivo.
Celkový čas prípravy: 30 min.
Porcie: 6
Suroviny
- 200 g špaldovej múky
- 100 g celozrnnej špaldovej múky
- 1 ČL himalájskej soli
- 3 ČL olivového oleja
- 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
- 200 – 210 ml vody
Postup
Suroviny zmiešame. Z vymiešaného cesta navlhčeným rukami vytvarujeme žemličky. Vodu pridávame postupne, cesto má byť stredne husté.
Žemličky pokropíme vodou a posypeme obľúbeným posypom, napríklad zmesou maku, sezamu a vločiek. Pečieme ich len tak, voľne na papieri na pečenie, alebo v plechu na muffiny. Vtedy potrieme formu olejom.
Pečieme asi 20 – 25 min. pri teplote 200 °C.
Tip: Ak vás zaujal tento recept, skúste aj Bezlepkové gallete so slivkami a makom
Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.