Tvarohovo krupicový vianočný koláčik
Tento koláč pripravujem na dva spôsoby. V lete s letným ovocím, na Vianoce práve so sušeným.
17. DEC 2017
Deti ho majú radi, pretože nie je suchý. Ja som si ho obľúbila hlavne ako raňajky po tréningu. Obsahuje všetko, čo moje telo po cvičení potrebuje.
Porcie: 8 ks
Čas prípravy: 15 minút
Suroviny:
- 50 g špaldovej krupice
- 50 g polenty(kukuričnej krupice)
- 250 g tvarohu
- 70 g kokosového cukru
- 2 vajcia
- 70 g masla
- 2 ČL prášok do pečiva
- 3 ČL citronovej šťavy
- ovocie (jahody, marhule, maliny, atď.)
- orechy
Postup:
Vsetky ingrediencie spolu zmiešame (okrem ovocia) a zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Toto množstvo je ideálne na okrúhlu formu na pečenie s priemerom 22,5 cm. Na vrch kladieme ovocie. Môžete to urobiť aj tak, že sušené ovocie a orechy primiešate do cesta. Záleži na tom, či máte radi veľa alebo málo ovocia v koláči. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov 30 minút.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)