Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Tuniakové proteínové guličky

Redakcia

Perfektný sýty olovrant či desiata? Doprajte si zdravé bielkoviny vo forme chutných guličiek z tuniaka. Stačí k receptu pridať šalát a máte skvelú večeru!

Tuniakové proteínové guličky
Zdroj: AdobeStock
6. JUN 2024

1 porcia = 3-4 guličky

Suroviny na 20 guličiek:

1 PL olivový olej

1/2 stredne veľká cibuľa

60 g baby špenát

1-2 strúčik cesnak

3 konzervy tuniak (po 150 g) vo vlastnej šťave

30 g mandľová múka (môže sa použiť aj iná)

2 vajcia

1 PL majonéza (môže sa vynechať alebo použiť kyslá smotana)

1 PL citrónová šťava

2 PL čerstvá nasekaná petržlenová vňať

2 PL čerstvý nasekaný kôpor

soľ a čierne korenie

Postup:

Na panvici s trochou olivového oleja orestujeme cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak a ešte cca 30 sekúnd restujeme. Pridáme nakrájaný baby špenát a dusíme 1-2 minúty, kým sa nescvrkne. Takto pripravený špenát dáme do misky a necháme vychladnúť. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Tuniaka precedíme, aby sme ho zbavili tekutiny a pridáme do väčšej misky ku špenátu. Následne pridáme múku, vajcia, majonézu, citrónovú šťavu, vňate, soľ a čierne korenie. Všetko spolu poriadne rozmiešame, aby neostali väčšie kúsky tuniaka. Hmotu naberáme polievkovou lyžicou a tvarujeme guľky, ktoré ukladáme na plech vystretý papierom na pečenie. Pečieme cca 25 minút. Guľky vydržia v chladničke 3-4 dni a môžete ich aj zamraziť na cca 3 mesiace. 

Tuniakové proteínové guličky a mnoho ďalších skvelých receptov nájdete v našej Supershape Letnej výzve! V šesťtýždňovom programe vám ponúkame pomocnú ruku a prepracovaný návod ako dosiahnuť zdravé a pevné telo. Výzva pod vedením skúsených špecialistov je zostavená odborníkmi z oblasti výživy a cvičenia tak, aby sa vám podarilo získať správne pohybové a stravovacie návyky, nevyhnutné pre vyformovanie tela a udržanie váhy bez obmedzovania a hlúpych diét. Pridajte sa k nám a zmeňte svoj život!

banner letna vyzva


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tuniakové proteínové guličky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.