Tuniakové placky s ovsenými vločkami
Jednoduchý, chutný a rýchly fit recept, ktorý vám pomôže s chudnutím nielen po sviatkoch.
Príprava: 40 minút
Porcie: 4
Suroviny:
- 160 g tuniaka vo vlastnej šťave alebo olivovom oleji
- 250 g ovsených vločiek jemnozrnných alebo hrubozrnných
- 4 vajíčka (4 žĺtky, 2 bielky), soľ, korenie, bujón
- celé balenie cca 200 g cherry paradajok, brokolica, karfiol, mrkva
Postup:
Brokolicu, karfiol a mrkvu uvaríme a scedíme. Popučíme v miske tak, aby nám v nej zostali drobné kúsky zeleniny, nie kaša. Pridáme vločky, tuniaka a vajíčka. Celú zmes osolíme a okoreníme.
Kaša na prípravu placiek by nemala byť príliš hustá, ani riedka, aby sme mohli tvarovať placky. Nakrájame si cherry paradajky na jemné kúsky. Zamiešame ich do celej zmesi. Následne vytvarujem placky pomocou lyžice. Placky dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia na 20 minút.
Výživové hodnoty/1 porcia:
1790 kJ/426 kcal, 13 g tukov, 29 g bielkovín, 45 g sacharidov, GL priemer 7
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.