Tukoláč
Maškrta, ktorá chutí príjemne sladko, ale je nabitá hlavne prospešnými tukmi.
Príprava: 30 minút
Porcie: 12
Suroviny na cesto:
- 200 g horkej čokolády s obsahom kakaa min. 70 %
- 75 – 100 g masla (poprípade kokosového oleja)
- 3 vajcia z voľného chovu
- 50 g kokosu
Suroviny na vrchnú vrstvu:
- 250 g mascarpone (poprípade vyšľaháme smotanu)
- čerstvé alebo mrazené bobuľové ovocie
- chia semiačka
Postup:
Horkú čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. V jednej miske si zmiešame čokoládu so žĺtkami a kokosom. Z bielok vyšľaháme sneh a vmiešame do zmesi. Celé cesto vylejeme na plech, ktorý môžeme vystlať papierom na pečenie, a necháme piecť cca 15 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí dáme navrch mascarpone, bobuľovité ovocie a chia semiačka.
Výživové hodnoty na 1 ks: 4 031 kJ/959 kcal, 83 g tukov, 32 g sacharidov, 15 g bielkovín, GL priemer 3
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.