Tekvicovo paradajková omáčka na cestoviny
Pripravte si domácu omáčku na cestoviny jednoducho a rýchlo.
Skvelé na tomto recepte je jednoduchosť a rýchla príprava. Pripravujem ju každé leto vo veľkom, pretože z nej vytváram aj zásoby na zimu. Môžete ju sterilozovať a mať tak domácu omáčku na cestoviny bez cukru a zbytočne pridaných látok, kedykoľvek dostanete na ňu chuť. A práve tá je výnimočná. Množstvo omáčok, ktoré vznikajú z paradajok, sú dochucované cukrom, aby neboli kyslé. Ja som použila tekvicu a veľa byliniek, aby stiahla kyslosť. Tekvica dala omáčke navyše jemnú a naozaj lahodnú chuť.
Príprava: 15 min.
Počet porcií: 4
Suroviny:
- 20 g prepusteného masla ghee
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 300 g obyčajnej žltozelenej tekvice
- 5 paradajky
- soľ
- bazalka
- oregano
- petržlenová vňať
- kurkuma
Postup:
Na prepustenom masle ghee opražíme na drobno nasekanú cibuľu a cesnak. Keď sú osmažené dozlatista pridáme na drobnejšie kúsky nakrájanú tekvicu, ktorú sme predtým ošúpali a vnútro vydlabali. Tekvicu podusíme, kým nie je mäkká.
Kým sa tekvica dusí, pripravíme si paradajky.
Necháme zovrieť vodu, keď už vrie, vložíme paradajky do vody. Necháme ich vo vriacej vode, kým im nepukne šupka. Potom ich vyberieme, ošúpeme a nakrájané pridáme k tekvici.
Zmes už nemusíme variť, stačí ju premiešať. Následne ju osolíme podľa potreby, pridáme štipku kurkumy a nasekanú bazalku. Zamiešame a rozmixujeme na hľadku omáčku.
Cestoviny si zvolíme podľa chuti. Na vrch sa skvelo hodí nastrúhaný parmezán.