Tekvicová krémová polievka s ricottovými knedličkami
Teplá tekvicová polievka pôsobí ako balzam na dušu. V jej aktuálnej sezóne ju zoženiete aj na trhu. V tejto verzii si ju môžete pripraviť s netradičnými knedlíčkami.
SUROVINY
polievka (pre cca 3osoby):
- 1 malá hokkaido tekvica
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 2 strúčiky cesnaku
- cca 400ml zeleninového vývaru
- 100ml kokosového mlieka
- 1ČL kari korenia
- 1ČL hnedého cukru
- 1ČL nastrúhaného zázvoru
- olivový olej
- soľ, čierne mleté korenie
- opražené tekvicové/slnečnicové semienka
Ricottové knedličky:
- 100g ricotty
- 25g špaldovej múky
- 25g parmezánu
- 1 vajce
- 1 strúčik cesnaku
- 1PL masla
- soľ, čierne mleté korenie
- hrsť petržlenovej vňate
POSTUP
Tekvicu olúpeme, vyberieme jadierka a dužinu nakrájame na kostky. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme zapiecť do rúry, posledných 5 minút posypeme cukrom, nech nám skaramelizuje.
Do hrnca nalejeme olivový olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, speníme, pridáme tekvicu, kari korenie, hnedý cukor, zázvor, na kôstky nakrájanú mrkvu a chvíľu orestujeme. Pridáme vývar a varíme pokým nie je tekvica polomäkká. Pridáme kokosové mlieko a rozmixujeme. Osolíme,okoreníme podľa chuti.
Ricottu zmiešame spolu so všetkými ostatnými ingredienciami pokým nám nevznikne cesto husté ako na klasické knedličky do polievky. Pomocou 2 lyžíc tvarujeme knedličky a varíme vo vriacej osolenej vode pokým nám nevyplávajú na povrch.
Polievku môžeme dochutiť tekvicovým, orechovým alebo kvalitným olivovým olejom a dozdobiť praženými tekvicovými/slnečnicovými semienkami.