Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Tekvicová krémová polievka s ricottovými knedličkami

Teplá tekvicová polievka pôsobí ako balzam na dušu. V jej aktuálnej sezóne ju zoženiete aj na trhu. V tejto verzii si ju môžete pripraviť s netradičnými knedlíčkami.

Tekvicová krémová polievka s ricottovými knedličkami
9. OKT 2013

SUROVINY

polievka (pre cca 3osoby):

  • 1 malá hokkaido tekvica
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2 strúčiky cesnaku
  • cca 400ml zeleninového vývaru
  • 100ml kokosového mlieka
  • 1ČL kari korenia
  • 1ČL hnedého cukru
  • 1ČL nastrúhaného zázvoru
  • olivový olej
  • soľ, čierne mleté korenie
  • opražené tekvicové/slnečnicové semienka

 

Ricottové knedličky:

  • 100g ricotty
  • 25g špaldovej múky
  • 25g parmezánu
  • 1 vajce
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1PL masla
  • soľ, čierne mleté korenie
  • hrsť petržlenovej vňate

POSTUP

Tekvicu olúpeme, vyberieme jadierka a dužinu nakrájame na kostky. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme zapiecť do rúry, posledných 5 minút posypeme cukrom, nech nám skaramelizuje.

Do hrnca nalejeme olivový olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, speníme, pridáme tekvicu, kari korenie, hnedý cukor, zázvor, na kôstky nakrájanú mrkvu a chvíľu orestujeme. Pridáme vývar a varíme pokým nie je tekvica polomäkká. Pridáme kokosové mlieko a rozmixujeme. Osolíme,okoreníme podľa chuti.

Ricottu zmiešame spolu so všetkými ostatnými ingredienciami pokým nám nevznikne cesto husté ako na klasické knedličky do polievky. Pomocou 2 lyžíc tvarujeme knedličky a varíme vo vriacej osolenej vode pokým nám nevyplávajú na povrch.

Polievku môžeme dochutiť tekvicovým, orechovým alebo kvalitným olivovým olejom a dozdobiť praženými tekvicovými/slnečnicovými semienkami.


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tekvicová krémová polievka s ricottovými knedličkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.