Svieži jablkovo-tvarohový pohár
Je ideálnou voľbou na horúce letné dni, ako ľahká a chutná desiata či olovrant, ale oceníte ho aj pri vode, v práci či na cestách.
Príprava: 20 minút
Porcie: 3
Jablková poleva:
- 1 väčšie jablko
- 1 bio škoricový cukor
- hrsť vlašských orechov nasekaných nadrobno
Plnka:
- 1 jemne hrudkovitý tvaroh (250 g)
- 1 kyslá smotana (250 ml) – môžete použiť aj grécky jogurt
- sladidlo podľa chuti
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup:
Poleva: Jablko nakrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme škoricový cukor, premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme chvíľku podusiť za občasného miešania, kým jablká nezmäknú. Keď máme hotovo, pridáme oriešky, vytvorí sa nám krásne ťahavá konzistencia. Necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku.
Plnka: Všetky ingrediencie vymiešame na krém mixérom na krém a máme hotovo. Krém rovnomerne navrstvíme do pohárov a polejeme jablkovou polevou (poháre môžete použiť 2 veľké alebo 4 menšie). Vrch môžeme ozdobiť mandľovými lupienkami a dáme do chladničky na hodinu odpočívať.
Výživové hodnoty na 1 porciu: 1393 kJ, 331 kcal, 17 g tukov, 18 g bielkovín, 25 g sacharidov, GL priemer 5
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.