Šťavnaté tuniakovo-mozzarellové placky
Silvia Hadeková
Na tieto placky vám stačí doslova pár minút. Sú plné kvalitných bielkovín a tukov, preto sú vhodné aj pre športovcov. Pokiaľ nemáte doma mozzarellu, môžete kľudne použiť aj iný syr.
7. JAN 2021
Celkový čas prípravy: 20 min.
Porcie: 2
Suroviny:
- 2 balenia mozzarelly
- 250 g tuniaka vo vlastnej šťave
- 2 vajíčka
- 20 g ghí masla
- 3 až 4 strúčiky cesnaku
- bylinky (oregano, bazalka, majorán)
- soľ, korenie
Postup:
Mozzarellu nastrúhame nahrubo.
Zmiešame s tuniakom a pretlačeným cesnakom.
Ochutíme bylinkami, soľou a korením.
Zo zmesi tvarujeme placky a opekáme ich na ghee masle cca 3 až 4 min. z každej strany.
Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)