Šťavnaté tuniakové fašírky
Katka Jakeš je aktívna, optimistická a energická žena, bývalá profesionálna tanečníčka a choreografka. Tuniakové fašírky sú jedným z obľúbených jedál jej dcérky.
Celkový čas prípravy: 45 min.
Porcie: 2
Suroviny
- 360 g tuniaka zo skla (odporúčame Sun&Sea),
- ½ strúčika cesnaku,
- ½ citróna,
- 50 g vegánskeho syra,
- 25 g špaldovej strúhanky,
- 25 g jemných ovsených vločiek,
- 10 ml repkového oleja,
- 75 g varených zemiakov,
- čerstvé bylinky – oregano, tymián, petržlen.
Postup
Bylinky a cesnak nakrájame nadrobno. Všetko vložíme do jednej misky. Pridáme nastrúhaný syr a vytlačíme citrón.
Do misky vložíme tuniaka, celú hmotu vložíme do mixéra a vymixujeme. Pridáme ovsené vločky a z hmoty tvarujeme guličky. Obalíme ich v strúhanke.
Môžeme piecť na oleji alebo v rúre na papieri na pečenie. Zemiaky uvaríme a podávame spolu s fašírkami.
Náš tip
Ak chcete mať fašírky ešte šťavnatejšie, tak vám odporúčame na začiatku orestovať cibuľku a tuniaka nerozmixovať, len ho natrhať na menšie kúsky.
Tento chutný a rýchly fit recept nájdete v knihe ĽAHKÝ REŠTART, spolu s ďalšími 75 obľúbenými jedlami jednoduchými na prípravu. Vďaka knihe ĽAHKÝ REŠTART nakopnete spaľovanie za 21 dní, pod vedením skúsenej výživovej špecialistky, ktorá pre vás pripravila 3 vzorové týždenné jedálničky. Presvedčte sa sami, že aj zdravá strava môže chutiť a prinášať trvalé výsledky.
Ak hľadáte kvalitného tuniaka, lososa či ďalšie trvanlivé výrobky z rýb, tak vám odporučame značku Sun&Sea.
Nájdete ich aj na eshope www.niesomkonzerva.sk.