Šťavnatá omeleta s kozím syrom na každý deň
Zamilujete si ju kvôli lahodnej chuti, skvelej výživovej hodnote i rýchlej príprave.
Celkový čas prípravy: 15 minút
Porcie: 2
Suroviny:
- 100 g kozieho syra nakrájaného na plátky – mladého alebo zrejúceho
- 6 domácich vajec
- 2 PL olivového oleja
- 10 g domáceho masla
- morská soľ
- čierne korenie
- koriander
- citrón
Postup:
Panvicu si mierne rozpálime, olivový olej v nej zohrejeme a rozpustíme maslo.
Pridáme vajíčka rozšľahané s oreganom, soľou a čiernym korením.
Pridáme na plátky nakrájaný kozí syr, a to asi po 3-minútovom zatuhnutí vajíčok.
Po 1 – 2 minútach preložíme napoly, poprípade ešte zvýšime plameň, aby sme omeletu dokončili, ale aby vnútro zostalo šťavnaté.
Servírujeme jemne pokvapkané citrónom a s listovým šalátom a strúhanou červenou repou, inak zvanou aj cvikla, ktorú pokvapkáme balzamikovým octom a olivovým olejom.
Výživové hodnoty na 1 porciu: 2001 kJ/476 kcal, 39 g tukov, 2 g sacharidov, 28 g bielkovín, GL priemer 100 g 0
Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.