Špenátovo-kapustové placky s jogurtovým dresingom
Príprava týchto chutných fit placiek vám potrvá menej ako hodinku a suroviny z receptu vystačia pre celú rodinu.
Čelkový čas prípravy: 50 minút
Počet porcií: 4
Suroviny
- polovica mladej kapusty,
- 4 šálky špenátových listov,
- 1 cibuľa,
- 3 vajcia,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 1 a 1⁄2 šálky ovsených vločiek,
- majorán, petržlenová vňať, soľ, čierne korenie
- malé množstvo olivového oleja
Na jogurtový dresing:
- 300 ml gréckeho jogurtu,
- 1 PL olivového oleja,
- 1 strúčik cesnaku, šťava z polovice citróna.
Postup
Kapustu nahrubo nastrúhame a sparíme vriacou vodou, aby zmäkla. Poriadne ju vyžmýkame. Špenátové lístky nahrubo pokrájame.
Cibuľu zase pokrájame najemno a cesnak roztlačíme.
V mise zmiešame cibuľu, kapustu, špenát, ovsené vločky, vajcia a ochutíme soľou, čiernym korením, majoránom a posekanou petržlenovou vňaťou. Plech vyložíme papierom na pečenie a z cesta pomocou lyžice formujeme na plechu malé tenké lievance. Každý lievanec potrieme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 35 minút.
Počas pečenia lievance obrátime. Podávame s jogurtovým dresingom, ktorý pripravíme zmiešaním jogurtu, malého množstva olivového oleja, citrónovej šťavy a roztlačeného cesnaku. Ako príloha sú vhodné nové zemiaky alebo čerstvý listový šalát.
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.