Špaldové čokopalacinky Radoslava Hecla
Ak športujete, ukladáte do svojho tela energiu. Meníte ju na silnejšie, výkonnejšie, flexibilnejšie a najmä zdravšie telo. Ale na to tú energiu musíte najskôr prijať. Chutnú inšpiráciu nájdete aj v týchto špaldových čokopalacinkách Radoslava Hecla.
Celkový čas prípravy: 30 min.
Porcie: 4
Suroviny
Palacinky
- 600 ml mlieka
- 250 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
- 3 PL kakaa
- 2 vajcia
- štipka soli
Plnka
- 150 g ricotty (nízkotučnej)
- 200 g jemného tvarohu
- 2 PL medu alebo javorového sirupu
- 2 PL strúhaného kokosu
- 1 ČL vanilkového extraktu (prípadne vanilkový struk)
- 250 g mrazených malín
Postup
V miske si zmiešame špaldovú múku s kakaom a štipkou soli.
Následne pridáme aj zvyšné suroviny na palacinky a cesto poriadne premiešame pomocou metličky. V prípade, že je príliš riedke, pridáme ešte trocha múky (hustota sa môže líšiť v závislosti od použitej múky). A naopak, ak je cesto husté, pridáme ešte trocha mlieka alebo vody.
Hotové cesto dávkujeme na rozohriatu nepriľnavú panvicu (ak treba, na začiatku ju jemne potrieme olejom) a palacinky opekáme z oboch strán do zlatista.
Medzičasom si v miske zamiešame spolu všetky suroviny na náplň (okrem malín). Palacinky natierame vzniknutým krémom a následne ich zložíme, prípadne zrolujeme a ukladáme na tanier. Maliny zohrejeme a na záver nimi polejeme pripravené palacinky.
Ďalšie zdravé recepty, ako aj inšpiratívne rozhovory s top slovenskými trénermi a hokejistami o zdraví, športe a zdravom stravovaní nájdete v knihe HOKEJOVÉ RÝCHLOVKY. Na skoro 300 stranách vás čakajú taktiež desiatky obľúbených a rýchlych fit receptov od 60 známych hokejových osobností.