Sladké fazuľové guľky plnené banánom
Týchto "rafaelo" variácií tu už bolo niekoľko, no ešte som nevidela verziu s fazuľou. Tak som ju vyskúšala. Nebojte sa fazule, vôbec ju nespoznáte. A prečo práve fazuľa ? No priznám sa, že je to jeden zo spôsobov, ako do seba dostať strukoviny, keďže ich nekonzumujem toľko, koľko by som mala.
Na prípravu 10ks potrebujeme:
1 plechovka bielej fazule, 2 PL arašidového masla, 2 PL ovsených vločiek, 1 banán, 3 PL javorového sirupu, 5 PL strúhaného kokosu, šťava z 1/2 citrónu, 2 PL kakaa holandského typu (alebo iné kvalitné)
Postup prípravy:
Fazuľu prepláchneme a rozmixujeme najemno. Pridáme všetky suroviny, z kokosu si necháme 3 PL na obaľovanie. Nakrájame si banán na kolieska. Z fazuľovej hmoty si odoberieme kúsok, obalíme v nej banán a ešte to pováľame v kokose. Ja som si natierala ruky v tekvicovom oleji, aby sa mi masa nelepila, a tak som to potom obalila v kokose. Výborná chuť. Nebojte fazule! Chutí to skvele.