Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Skvelý recept z tekvice: Hokaido soya polky

Petra Fašungová

Sezóna tekvice vrcholí a vám nezostáva nič iné, ako ju spracovávať. Aj preto máme pre vás skvelý tip na obed alebo večeru, čo bude chutiť celej rodine.

Hokaido soya polky
Zdroj: Adrána Švarná, NABITÁ KUCHÁRKA
17. OKT 2018

Tekvica je vďačná plodina, ktorá sa dá ako jedna z mála darov prírody využiť na desiatky spôsobov. Pripravte si ju podľa nenáročného receptu bežecekej trénerky Petry Fašungovej a doprajte telu správnu výživu.

Príprava: 60 minút

Počet porcií: 2

SUROVINY:

  • Stredne veľké hokaido,
  • ½ vrecúška sójovej drte,
  • 2 ČL hrášku (prírodné hrachové zahusťovadlo),
  • 1 strúčik cesnaku, voda, soľ
NA POSYPANIE:
  • 90 g údeného tofu, bôb,
  • 10 g Alsanu,
  • 1 ČL tekvicového oleja.
HRÁŠKOVÝ DIP:
  • 1 šálka čerstvého hrášku,
  • menšia cuketa, ½ avokáda,
  • 1 ČL tahini (sezamovej pasty),
  • 1 ČL lahôdkového droždia,
  • himalájska soľ,
  • šťava z citróna.
 

POSTUP:

Hokaido prepolíme na polovicu, vydlabeme jadierka a dáme variť do osolenej vody (odstaviť, keď je tekvica napoly mäkká).
Počas toho, ako sa varí tekvica si pripravíme plnku, sójovú drť zalejeme vriacou vodou pomerom 1:2 (1 diel drte, 2 diely vody), počkáme pár minút, kým drť nenasiakne vodou. Potom do nej pridáme pretlačený strúčik cesnaku a 2 ČL hrášku na zahustenie.
 
Polouvarenú hokaido vyberieme z vody, mierne pretrieme do sucha a vložíme do vopred pripravenej nádoby na pečenie vystlanej papierom na pečenie. Vydlabanú tekvicu naplníme po vrch pripravenou sójovou zmesou. Na záver ešte na zmes položíme plátok Alsan masla.
 
Tekvice vložíme do vopred vyhriatej rúry (200 °C) a pečieme cca 15 – 20 minút. Počas toho, ako sa tekvice pečú, si nastrúhame údené tofu. Bôby (ktoré sme si pred 24 h namočili do vody) ošúpeme z kože a dáme na sucho zapražiť na panvici.
 
Po asi 20 minútach vyberieme tekvice a posypeme ich údeným tofu a zapraženými bôbmi. Takto ozdobené ich ešte vložíme zapiecť na ďalších 10 – 15 min.
 
Počas druhého pečenia si pripravíme dip – všetky spomínané ingrediencie vložíme do mixéra (ja som použila smoothie maker) a dohladka vymiešame na kašu. Podávame na šaláte (poľníček, špenát a pod.) preliate tekvicovým olejom.
 
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.
 
banner nabita

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Skvelý recept z tekvice: Hokaido soya polky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.