Ryžové rezance s arašidmi
Tento chutný fit recept je ako stvorený na horúce letné dni ako obed či ľahká večera.
Celkový čas prípravy: 20 minút
Porcie: 4
Suroviny:
- 150 g ryžových rezancov
- 50 g nesolených arašidov
- 4 PL sezamového oleja z pražených semiačok
- 2 PL kokosového oleja
- 3 PL sójovej omáčky shoya
- 4 ks mrkvy
- 4 vajcia
- 1 pór
- ½ ľadového šalátu
Postup:
Najprv si namočíme rezance do studenej vody. Na panvici si zahrejeme kokosový a sezamový olej. Mrkvu si pokrájame na tenké pásiky, pór na krúžky a šalát na drobné kúsky.
Začneme pražiť mrkvu, potom pór a ako posledný pridáme šalát. Každú surovinu opražíme zhruba minútu. Nakoniec pridáme arašidy a sójovú omáčku.
K zeleninovej zmesi pridáme scedené rezance (nemusíme ich variť) a všetko dobre premiešame. Závisí to od toho, aké rezance si kúpite. Ak sú veľkosti XL, je potrebné podusiť ich dlhšie. Ak sú v klasickej veľkosti, stačí ich na panvici podusiť zhruba minútu.
Na sezamovom oleji si urobíme omeletu z vajíčok. Nakrájame ich na tenké pásiky a pridáme k rezancom.
Výživové hodnoty na 1 porciu: 1718 kJ/409 kcal, 18 g tukov, 50 g sacharidov, 10 g bielkovín, GL priemer na 100 g 9
Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.