Ryžové cestoviny s kešu omáčkou: Rýchle, zdravé a mega chutné!
Ak ste s nami absolvovali Reštart výzvu, určite poznáte naše cestoviny s paradajkovo-kešu omáčkou! Patrili medzi najchutnejšie recepty, preto ak ste ich ešte nevarili, rozhodne by ste ich mali vyskúšať. Zamiluje si ich celá rodina!
Suroviny pre 1 porciu:
- 150 g ryžových cestovín v uvarenom stave
- 200 g paradajok čerstvé / v konzerve
- domáci vývar / voda
- 25 g kešu orieškov
- 1 šalotka
- 1-2 strúčiky cesnaku
- soľ
- čili
- čierne korenie
- bazalka na ozdobenie
Postup:
1. V panvici na oleji opražíme šalotku dozlatista.
2. Pridáme pretlačený cesnak.
3. Panvicu odstavíme, dáme variť cestoviny a pripravíme si omáčku.
4. Rozmixujeme paradajky, kešu (pre ľahšie rozmixovanie ich môžeme dopredu namočiť), prilejeme podľa potreby domáci vývar alebo vodu na zriedenie a pridáme opraženú šalotku s cesnakom a olivovým olejom.
5. Následne všetko opäť dáme naspäť do panvice, podľa potreby môžeme zriediť vývarom.
6. Dochutíme soľou, čili, resp. korením podľa chuti.
7. Na uvarené cestoviny vylejeme hotovú omáčku a ozdobíme bazalkou.
Ďalšie ľahké a chutné fit recepty nájdete v knihe Ľahký reštart. Okrem 75 obľúbených jedál jednoduchých na prípravu v nej nájdete aj 21-dňový plán pre nakopnutie spaľovania, pod vedením skúsenej výživovej špecialistky a trénerky, ktoré pre vás pripravili 3 vzorové týždenné jedálničky. Presvedčte sa sami, že aj zdravá strava môže chutiť a prinášať trvalé výsledky.