Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Rebarborovo-jahodové koláčiky

Červená farba stonky rebarbory prezrádza, že je bohatá na provitamín A a jej kyslosť zasa napovedá o vitamíne C. 

Rebarborovo-jahodové koláčiky
4. JUL 2015

Suroviny:
Cesto:

  • 1 hrnček vlašských orechov
  • 2/3 hrnčeka strúhaného kokosu
  • 1/2 PL medu, alebo iného prírodného sirupu
  • 1 PL kokosového oleja
  • štipka vanilky
  • 1 bielok vyšľahaný na sneh
  • štipka soli

Poleva:

  • 2 väčšie rebarborové stonky, umyté a pokrájané na kúsky
  • 10-12 jahôd, umytých a pokrájaných na kúsky
  • 1 PL medu, alebo iného prírodného sirupu
  • 1 PL kokosového oleja
  • štipka vanilky
  • 1 bielok vyšľahaný na sneh

Postup:

Zapnite si rúru a dajte ju zohriať na 180 °C. Rebarboru a jahody dajte do sklenenej misky, polejte medom, kokosom, vanilkou a dobre premiešajte. Vložte do rúry a dajte piecť na 20-25 minút, alebo kým rebarbora nezmäkne. Kým sa ovocie pečie, tak si v mlynčeku pomeľte orechy. Pomleté orechy dajte do misky, pridajte kokos, med, kokosový olej, vanilku, dobre premiešajte a na záver pridajte sneh z bielka. Mali by ste mať mierne lepkavé cesto. 

Nachystajte si muffinový plech a silikónové, alebo papierové košíčky. Do košíčkov rozdeľte orechovú hmotu. Mne z tohto množstva vyšlo 12 košíčkov. Hmotu pritlačte zospodu a aj po stranách košíčka. 

Uvarenú rebarboru s jahodami dobre premiešajte, rozpučte všetky väčšie kúsky, aby ste získali džemovú konzistenciu a nechajte niekoľko minút vychladnúť. Potom pridajte tuhý sneh z bielka a premiešajte. Lyžicou rozdeľte na košíčky. Pečte asi 25-30 minút.

Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Rebarboro-jahodové ragúRebarboro-jahodové ragú

 

 

 

Jahodovo-rebarborové chutney s levanduľou a tvarohovými nokmi s makomJahodovo-rebarborové chutney s levanduľou a tvarohovými nokmi

 

 

 

Špaldový mrežovník s rebarborou a jahodamiŠpaldový mrežovník s rebarborou a jahodami


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rebarborovo-jahodové koláčiky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.