Rebarborovo-jahodové koláčiky
Červená farba stonky rebarbory prezrádza, že je bohatá na provitamín A a jej kyslosť zasa napovedá o vitamíne C.
Suroviny:
Cesto:
- 1 hrnček vlašských orechov
- 2/3 hrnčeka strúhaného kokosu
- 1/2 PL medu, alebo iného prírodného sirupu
- 1 PL kokosového oleja
- štipka vanilky
- 1 bielok vyšľahaný na sneh
- štipka soli
Poleva:
- 2 väčšie rebarborové stonky, umyté a pokrájané na kúsky
- 10-12 jahôd, umytých a pokrájaných na kúsky
- 1 PL medu, alebo iného prírodného sirupu
- 1 PL kokosového oleja
- štipka vanilky
- 1 bielok vyšľahaný na sneh
Postup:
Zapnite si rúru a dajte ju zohriať na 180 °C. Rebarboru a jahody dajte do sklenenej misky, polejte medom, kokosom, vanilkou a dobre premiešajte. Vložte do rúry a dajte piecť na 20-25 minút, alebo kým rebarbora nezmäkne. Kým sa ovocie pečie, tak si v mlynčeku pomeľte orechy. Pomleté orechy dajte do misky, pridajte kokos, med, kokosový olej, vanilku, dobre premiešajte a na záver pridajte sneh z bielka. Mali by ste mať mierne lepkavé cesto.
Nachystajte si muffinový plech a silikónové, alebo papierové košíčky. Do košíčkov rozdeľte orechovú hmotu. Mne z tohto množstva vyšlo 12 košíčkov. Hmotu pritlačte zospodu a aj po stranách košíčka.
Uvarenú rebarboru s jahodami dobre premiešajte, rozpučte všetky väčšie kúsky, aby ste získali džemovú konzistenciu a nechajte niekoľko minút vychladnúť. Potom pridajte tuhý sneh z bielka a premiešajte. Lyžicou rozdeľte na košíčky. Pečte asi 25-30 minút.
Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Jahodovo-rebarborové chutney s levanduľou a tvarohovými nokmi
Špaldový mrežovník s rebarborou a jahodami