Raw maková zmrzlina s granátovým jablkom
Ľudské chute sú nevyspytateľné. Ak máte napriek počasiu vonku chuť na niečo ľadové, skúste túto zmrzlinu.
Čas prípravy: menej ako 8 hodín, bez varenia
Suroviny na 6 porcií:
- 1 l kokosového mlieka
- 2 granátové jablká
- 2 PL maku
- 2 PL medu
- šťava z 1/2 citróna
Príprava
Kokosové mlieko necháme 3-4 hodiny v chladničke, čím sa oddelí kokosový krém (usadí sa na povrchu) od kokosovej vody (v spodnej časti). Potom vylejeme kokosový krém do osobitnej nádoby a odložíme bokom. Medzitým si pripravíme šťavu z granátového jablka. Granátové jablko horizontálne rozkrojíme na dve polovice a jednu polovicu odšťavíme v odšťavovači. Z druhej polovice opatrne povyberáme semienka a odložíme bokom. Vo veľkej mise spolu vyšľaháme kokosový krém a šťavu z granátového jablka. Pridáme med, šťavu z ½ citróna, mak a semienka z granátového jablka. Všetko spolu dobre vymiešame. Zmrzlinovú zmes vylejeme do zmrzlinových foriem a na noc umiestnime do mrazničky.