Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Raw koláč zo zázvoru, čaju matcha a kokosového mlieka

Zázvor je na zimné mesiace ako stvorený. Čo poviete na raw koláč? 

Raw Koláč zo Zázvoru, Čaju Matcha a Kokosového Mlieka
4. DEC 2014

Odporúčame prečítať: Čokoládové brownies

Suroviny na 10 porcií:

Základ: 

  • 200 g lieskových orechov
  • 200 g ďatlí
  • 3 PL ovsených vločiek 
  • 2 PL kokosového oleja 

Na prípravu vrstvy z čaju matcha:

  • 400 ml kokosového mlieka 
  • 1 PL čaju matcha (prášok)
  • 3 PL agávového sirupu (prípadne javorový sirup alebo med) 
  • 1 PL agarových vločiek alebo 1 ČL agarového prášku 
  • 35 g zázvoru
  • 1 citrón 

Na prípravu vrstvy z kokosového mlieka: 

  • 400 ml kokosového mlieka 
  • 3 PL agávového sirupu (príp. javorový sirup alebo med) 
  • 1/3 ČL vanilkového prášku 
  • 1 PL agarových vločiek alebo 1 ČL agarového prášku 

Príprava základu:

Lieskové orechy namočíme do vody na cca 5 hodín. Medzitým namočíme do vody ďatle asi na 10 minút. Vodu vylejeme. Lieskové orechy aj ďatle spolu so všetkými ostatnými surovinami, potrebnými na prípravu základu, rozmixujeme v mixéri na hladkú pastu. Pastu rovnomerne rozotrieme na dno tortovej formy, vyrovnáme prstami alebo stierkou a dáme do mrazničky.

Vrstva z čaju matcha: 

Z citróna vyžmýkame šťavu. Zázvor rozmixujeme spolu s citrónovou šťavou. Odložíme bokom. Medzitým vo veľkej mise spolu zmiešame 350 ml kokosového mlieka, agávový sirup a prášok z čaju matcha. Do hrnca nalejeme 50 ml kokosového mlieka a zohrievame na miernom ohni. Keď dosiahne teplotu asi 40°C, pridáme agar a neustále miešame po dobu 10 minút. Po uvarení primiešame vychladenú zmes do zmesi s čajom matcha a dobre vymiešame so všetkými ostatnými ingredienciami. Celú zmes vylejeme na základ a dáme do chladničky odstáť. Keď sa táto vrstva ustáli, môžeme pridať ďalšiu vrstvu. 

Vrstva z kokosového mlieka:

Vo veľkej mise spolu zmiešame 350 ml kokosového mlieka, agávový sirup a vanilkový prášok. Do hrnca nalejeme 50 ml kokosového mlieka a zohrievame na miernom ohni. Keď dosiahne teplotu asi 40°C, pridáme agar a neustále miešame po dobu 10 minút. Potom zmes s agarom pridáme do zmesi kokosového mlieka, agávového sirupu a vanilkového prášku a všetko dôkladne premiešame. Celú zmes vylejeme na základ a dáme do chladničky odstáť. Keď sa táto vrstva ustáli, môžeme pridať ďalšiu vrstvu. 

Ja opakujem proces vrstvenia 4 razy, ale podľa potreby môžete vytvoriť aj ďalšie vrstvy. Nakoniec ešte ozdobíme vrchnú vrstvu koláča kokosovými vločkami. Cez noc necháme koláč v chladničke. 

Odporúčame prečítať: Jablková raw torta


Autor článku

Superfitmonkey

Alesya Volpi Radkovska

Alesya Volpi sa narodila na Ukrajine a už v štyroch rokoch začala navštevovať svoje prvé hodiny tanca. Nikdy neostala len pri jednom tanečnom štýle, ale snažila sa zdokonaľovať v rôznych tanečných štýloch: moderný tanec, hip-hop, dancehall, reggae ton, balet a nakoniec twerk. S cieľom vytvoriť dokonale vyvážený životný štýl pre každú ženu, Alesya cestovala po celom svete aby študovala rôzne formy životných štýlov a zistila, čo funguje najlepšie pre ženy rôznych národností. V súčastnosti je Alesya profesionálnou choreografkou, fitness inštruktorkou a odborníčkou na výživu. Žije na Slovensku so svojím manželom a dvojročným synom. V roku 2015 Alesya vytvorila nový sexy a stimulujúci tanečný fitness životný štýl - GLAMNESS.

https://glamness.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Raw koláč zo zázvoru, čaju matcha a kokosového mlieka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.