Raw čokoládové mini koláčiky s mangovým krémom
Aj tieto koláčiky sú vhodné ako zdravé vianočné pohostenie.
Suroviny na 8 porcií:
Na prípravu košíčkov:
- 300 g kešu orieškov
- 8 ďatlí
- 60 g raw kakaového prášku
- 30 g drvených pražených kakaových bôbov
- 2 PL medu
- 2 PL kokosového sirupu
- 60 g ovsených vločiek
Na prípravu plnky:
- 1 avokádo
- 1 mango
- 2 PL medu (agávového sirupu alebo javorového sirupu)
- 0,125 g šafranu
- 2 PL chia semienok
- vanilkový prášok
Podľa možnosti na ozdobu:
- 1 mango
- bobuľové ovocie
Príprava košíčkov
Kešu oriešky pomelieme na malé kúsky. Ďatle namočíme do teplej vody na 10-15 minút, scedíme a rozmixujeme spolu s kešu orieškami. Pridáme med, kokosový sirup, kakaový prášok, kakaové bôby a ovsené vločky a vymiešame na hladkú pastu. S pomocou valčeka vyvaľkáme tenké cesto a rozprestrieme ho na papier na pečenie. Potom vykrajujeme z cesta kolieska (pomocou pohára alebo formičiek na pečenie). Z koliesok vyformujeme malé košíčky. Rúru si predhrejeme na 40 °C a košíčky pečieme asi 2 hodiny. Medzitým si pripravíme plnku.
Príprava krémovej plnky
Avokádo a mango očistíme a rozmixujeme na pyré. Pridáme med, chia semienka, šafran a vanilkový prášok. Opäť rozmixujeme na hladký krém.
Príprava mini koláčikov
Každý košíček naplníme 2 polievkovými lyžicami krému. Mini koláčiky umiestnime na 2-3 hodiny do chladničky. Ozdobíme čerstvými lesnými plodmi.