Quinoa šalát so syrom halloumi
Quinoa je bežne dostupná surovina, ktorú si môžete ľahko zakúpiť aj na Slovensku. Odvážte sa teda zaexperimentovať aj vo vašej kuchyni :) A do 30 minút máte tento chutný šalát na tanieri. Ste za?
Porcie: 4
Čas prípravy: 30 min.
Suroviny:
Suroviny quinoa:
100 g quinoy
350 ml vody
100 g kukurice
30 g červenej cibule
60 g bielej reďkovky
65 g baby špenátu
100 g granátového jablka soľ
Suroviny dressing:
30 ml citrónovej šťavy
30 ml balzamikového octu 4 PL olivového oleja
1 ČL papriky akes
(alebo cca 5 g čili papričiek)
Syr:
1 balenie (225 g) gréckeho syra na grilovanie halloumi
Postup:
1. Quinou prepláchneme v horúcej vode, potom dáme do hrnca, pridáme soľ, vodu a varíme 15 minút.
2. Medzitým si nakrájame reďkovku na malé a tenké pásiky, rozmrazíme kukuricu, nakrájame polovicu červenej cibule na mini kocky, umyjeme špenátové listy a vyberieme zrniečka z granátového jablka. Trik je v tom, že po polovičke jablka búchame opakom lyžice, a tak samé povyskakujú do misky.
3. Vymiešame si dressing. Olivový olej prilievame pomaly a zašľaháme ho do šťavy a balzamikového octu.
4. Uvarenú quinou dáme do hustého sitka a necháme odtiecť prebytočnú vodu. Dáme do šalátovej misy.
5. Pridáme kukuricu, cibuľu, reďkovku a primiešame dressing. Na záver vmiešame špenát.
6. Syr si nakrájame na 7mm široké plátky a opečieme na suchej panvici 2 minúty z každej strany
7. Na tanier servírujeme šalát a syr, posypeme granátovým jablkom.
Tento zdravý a rýchly recept, ktorý pripravíte jednoducho a do 30 minút nájdete v bestselleri ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.