Puding z tekvice hokaido
Hokaido obsahuje podiel vitamínu A, C a vitamínov skupiny B, ale aj minerály, ako sú draslík, vápnik, horčík, fosfor a zinok.
Odporúčame prečítať: Cestoviny s hokaido, paradajkami a rukolou
Suroviny na 4 porcie:
- 5 polievkových lyžíc trstinového cukru
- 40 g zemiakového škrobu Solamyl
- 500 ml ryžového nápoja
- 200 g pyré z hokaido tekvice (uvarte tekvicu v troške vody domäkka)
- lyžička vanilkového extraktu
- perníkové korenie
- mletú škoricu
- štipku soli
- kôru z bio pomaranča
- 2 polievkové lyžice šťavy z pomaranča
- 15 g vlašských orechov alebo iných orechov podľa chuti
Príprava tekvicového pyré:
Tekvicu očistite, nešúpte, nakrájajte na kúsky, podlejte trochou vody, pridajte čajovú lyžičku perníkového korenia a 50 ml vody. Priveďte k varu a duste domäkka. Mäkkú tekvicu (bez vody) roztlačte vidličkou, alebo rozmixujte. Nechajte vychladnúť.
Príprava pudingu:
400 ml ryžového nápoja zmiešajte so 4 lyžicami trstinového cukru a čajovou lyžičkou perníkového korenia a priveďte k varu. Solamyl rozmiešajte v 100ml ryžového nápoja a vlejte do vriacej ochutenej zmesi. Znížte teplotu a puding uvarte .
Do čiastočne vychladnutej zmesi pridajte tekvicové pyré (množstvo podľa chuti), prelejte puding do pripravených pohárov a nechajte vychladiť.
Na panvici skaramelizujte lyžicu cukru, pridajte mletú škoricu a do karamelu vložte vlašské orechy. Chvíľu restujte, zmes preložte na alobal a nechajte vychladiť. Po vychladnutí nalámte na kúsky, ktorými posypte puding. Môžete ho ešte ochutiť lyžicou kvalitného jogurtu, my sme použili domáci ovčí.