Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Pšenový puding s jahodami

Pšeno je vhodná obilnina pre ľudí na bezlepkovej diéte. 

Pšenový puding s jahodami (bezlepkový)
17. APR 2015

Suroviny:

  • 1 pohár vody
  • 1/2 pohára pšena
  • 2/3 pohára mlieka
  • štipka soli
  • vanilková esencia
  • 1 1/2 pohára ricotty
  • 1/4 pohára medu
  • 1 polievková lyžica postrúhanej citrónovej kôry
  • 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
  • 2 1/2 pohára čerstvých jahôd alebo malín
  • 1 polievková lyžica medu

Postup:

Pšeno najprv niekoľkokrát prepláchnite, kým voda nezostane čistá. Priveďte do varu a varte, kým sa voda nevyparí, cca 15-20 minút. Mlieko zmiešajte s vanilkou a soľou a pridajte k pšenu. Znova priveďte do varu asi na 15 minút. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým zmiešajte ricottu, med, citrónovú kôru a šťavu. Poriadne premiešajte a postupne pridávajte vychladnuté pšeno. Zmes rozdeľte na 6-8 porcií, prikryte a nechajte vychladnúť aspoň 2 hodiny alebo cez noc. Pred podávaním si pripravte jahodový kompót. Jahody a med dajte na panvicu s trochou vody a varte na miernom ohni, občas opatrne premiešajte. Keď jahody pustia šťavu, odstavte z ohňa. Puding podávajte poliaty jahodovým kompótom.

Odporúčame prečítať: Pšenové rezy s ovocím a tvarohom

Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/dezerty/psenovy-puding-s-jahodami/

Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pšenový puding s jahodami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.