Ak ste milovníkom koláčov, urobte si ich aspoň trošku v zdravšej verzii so špaldovou múkou. Alebo ešte lepšie, darujte špaldovú múku a trstinový cukor svojej babičke a nech vám ich pripraví ona. Chutia vynikajúco.
Neviete, akú prílohu zvoliť k mäsu? Mrkva v kombinácii so zelerom vás naozaj nesklame.
Máte chuť na niečo sladké a zdravé? Čo poviete na chutné palacinky?
Príprava je veľmi krátka a celé varenie stojí človeka len málo námahy, ale výsledok stojí za to. Toto jedlo jednoznačne patrí k mojím obľúbeným. Je zdravé, ľahké a, samozrejme, veľmi chutné.
Ľahké a chutné. V tomto prípade naozaj nemáte čo pokaziť.
Neviete, čo dnes variť na obed? Doprajte si chutné kura so špaldovo-špenátovými haluškami.
Ak neviete, ako využiť niektoré ingrediencie, vyskúšajte túto thajskú kokosovú zeleninovú polievku, ktorá vás príjemne zahreje, aj zasýti. Ak ste skôr na mäso, pridajte do nej kúsky kuracích pŕs, alebo krevety.
Výhodou tekvíc hokkaido je, že v chladnejšom prostredí pivníc vydržia aj niekoľko mesiacov. Určite ste sa stretli s množstvom zaujímavých receptov tekvicových polievok, ale táto je výnimočná.
Rád by som vás inšpiroval k príprave niečoho nového. Zverejním svoj recept na perfektnú sladkú a zdravú "mňamku" a tou je chia puding.
Socca je z cícerovej múky a fantastické na nej je, že je vhodná aj pre celiatikov. Môže sa použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok, ale mi si z nej najrašej robíme placky zvané socca.
Jednoduché a chutné raňajky? Pripravte si ich podľa tohto receptu...
Bezlepkové, nízko sacharidové, vysoko výživné a bohaté na vlákninu. Vhodné aj pre diabetikov a vegánov. Jeden kus obsahuje iba 85 kcal.
Pri kúpe kuskusu si dajte záležať a kúpte si celozrnný. Dostať ho v každom bio obchode. Kuskus je nenáročný na prípravu a ak do neho pridáte cícer, fazuľu a kukuricu, zabezpečíte si aj prísun potrebných proteínov.
Ešte ste nejedli fitness sviečkovú? Je načase, aby ste si ju doma pripravili.
Rada jem chlieb z múky, droždia, respektíve z kvásku, soli a chlebového korenia. Lenže taký bežne nekúpim. Sú ešte malé pekárne, kde pečú poctivý chlebík z múky a nie zo zmesí, ale treba dlho hľadať a jeho cena je primeraná jeho vysokej kvalite.
Základom sú kakaové bôby. Ja som použila nepražené v bio raw kvalite a som vďačná za túto voľbu. Sú síce trošku nákladnejšie, ale výsledok je chutnejší a sýtejší.
Pripravte si doma chutnú, chrumkavú raňajkovú granolu doma a z kvalitných surovín, bez pridania chemických prísad a farbív.
Torta z ryže nie je úplne bežná, ale jej zloženie a príprava sú veľmi jednoduché. Nevyžaduje pečenie a urobíte ju napríklad aj na chalupe v lese.
Najradšej ho mám, keď je ešte teplý s kopčekom vanilkovej zmrzliny, alebo créme fraiche, ale aj samotný je výborný.