Domáca raňajková granola
Pripravte si doma chutnú, chrumkavú raňajkovú granolu doma a z kvalitných surovín, bez pridania chemických prísad a farbív.
Odporúčame prečítať: Ako sa zbaviť prebytočného tuku a vyrysovať svaly?
Čo budete potrebovať (zoznam surovín na cca 10 porcií):
- 250 g ovsených vločiek
- 80 g nelúpaných mandlí
- 80 g tekvicových semienok
- 1 ks vanilkový struk
- morská soľ
- 3 PL kokosového tuku
- 3 PL javorového sirupu
- 250 g veľmi zrelých banánov
Postup:
Ovsené vločky opražte na panvici bez pridania tuku doružova. Zmiešajte opražené vločky, nahrubo nasekané mandle, lúpané tekvicové jadierka a trošku soli. Vanilkový struk rozrežte po dĺžke ostrým nožom a vyberte dreň. Veľmi zrelé banány roztlačte vidličkou na kašu. V druhej miske zmiešajte 3 lyžice kokosového tuku s 3 lyžicami javorového sirupu, vanilkou a roztlačenými banánmi. Obe zmesi zmiešajte (najlepšie rukami) tak, aby sa všetko spolu obalilo. Pripravenú zmes presypte na plech, ktorý ste vyložili papierom na pečenie. Plech vložte do rozohriatej rúry na 200 stupňov Celzia na cca 15-25 minút, počas pečenia zmes skontrolujte. Po upečení nechajte zmes na plechu dobre vychladnúť a skladovať ju môžete v uzatvorenej nádobe.
Odporúčame prečítať: Slaďte zdravšie! Cukor má veľa zdravších alternatív
Doba prípravy: 40 minút
Výživové hodnoty: 233 kcal, sacharidy 30,1 g, bielkoviny 6,9 g, tuky 11,3 g
Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1901
www.freedigitalphotos.net (phasinphoto)
Diskusia k článku - Domáca raňajková granola
Nový príspevok
vlocka: semka - https://www.infinuty.sk/products/mandle-prazene-nesolene-ocenene-great-taste-awards ;)
Nelúpané mandle ? Mňaaam ... kde prosím zháňate čerstvé chutné mandle ? samozrejme za normálnu ľudskú cenu